Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Με προσχηματικό τρόπο αντιμετωπίζεται ο σχεδιασμός της νέας τουριστικής σεζόν'
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Με προσχηματικό τρόπο αντιμετωπίζεται ο σχεδιασμός της νέας τουριστικής σεζόν'

Είναι εμφανώς προσχηματική η διαχείριση του θέματος από τους δύο υπουργούς (κ. Β. Κικίλια και Θ. Πλεύρη), όταν θεωρούν πως ένας επισκέπτης από την Ευρώπη δε θα ξεκινούσε να έρθει στην πατρίδα μας, γιατί θα αναγκαζόταν να υποβληθεί σε σχετικό διαγνωστικό έλεγχο.

“Η άρση της υποχρέωσης διενέργειας τεστ για πολίτες του εξωτερικού με ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID-19 που ισχύει  από σήμερα, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά από απόφαση του κ. Πλεύρη, δείχνει ακριβώς την προχειρότητα, αλλά και τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο σχεδιασμός της νέας τουριστικής σεζόν”, δήλωσε ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Αναμφίβολα, έργο της Πολιτείας είναι να μειώνει τα εμπόδια πρόσβασης των τουριστών στη χώρα μας και είναι απολύτως κατανοητό αυτό και το επιζητά ο κόσμος του τουρισμού. Ωστόσο κάτι τέτοιο σήμερα, δεν μπορεί να συμβεί με ουσιαστικό τρόπο, αν ταυτόχρονα δεν υλοποιείται ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση και όταν οι υγειονομικοί δείκτες, που επικρατούν στη πατρίδα μας, δεν καλυτερεύσουν.

Είναι εμφανώς προσχηματική η διαχείριση του θέματος αυτού από τους δύο υπουργούς, όταν θεωρούν πως ένας επισκέπτης από την Ευρώπη δε θα ξεκινούσε να έρθει στην πατρίδα μας γιατί θα αναγκαζόταν να υποβληθεί σε σχετικό διαγνωστικό έλεγχο.

Ο επισκέπτης μας θα έρθει στη πατρίδα μας όχι γιατί θα υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο, αλλά γιατί γνωρίζει ότι έρχεται σε έναν υγειονομικά ασφαλή τουριστικό προορισμό. Οι παραλλαγές του ιού έχουν δείξει πως παραμονεύουν κυριολεκτικά, να ανατρέψουν κάθε πρόοδο που μπορεί να σημειωθεί”.

Ο κ. Αυλωνίτης τονίζει ότι ο τουρισμός μας, ο κόσμος του, αλλά και όλη η ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη εκπομπής των μηνυμάτων εκείνων προς τους επισκέπτες μας που θα δηλώνουν πως είμαστε χώρα που τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε συνδυασμό με ένα οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, διασφαλίζοντας την υγεία επισκεπτών, αλλά και ντόπιων.

“Η εξέλιξη-απόφαση είναι προϊόν της ενοχής που νιώθει η κυβέρνηση, η οποία την αναγκάζει να φέρει αποτελέσματα με οποιοδήποτε κόστος, δίχως να υπολογίζει την ιδιαίτερα κρίσιμη επιδημιολογική συνθήκη, αλλά και δίχως να συμμερίζεται το καταστροφικό ενδεχόμενο μιας νέας παρατεταμένης εξέλιξης της διασποράς από τους πρώτους μήνες κιόλας της επικείμενης τουριστικής σεζόν. Όλες, μα όλες οι ενέργειες της πειθαρχούν  σε επικοινωνιακές  σκοπιμότητες και αυτό καθιστά την κυβέρνηση επικίνδυνη”, καταλήγει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023