Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑντιδράσεις χωρών και ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στο αεροπορικό δυστύχημα της Metrojet
Αερομεταφορές

Αντιδράσεις χωρών και ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στο αεροπορικό δυστύχημα της Metrojet

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ότι το αιγυπτιακό 'παρακλάδι' του Ισλαμικού Κράτους να βρίσκεται πίσω από υποτιθέμενη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της ρωσικής Metrojet, κατά την οποία σκοτώθηκαν 224 άτομα στη Χερσόνησο του Σινά και απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Sharm al-Sheikh, ενώ και τα μέτρα στο αεροδρόμιο έχουν αυξηθεί.

Και ο γερμανικός όμιλος της Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι θυγατρικές της, low-cost αεροπορικές εταιρείες της Eurowings και Edelweiss σε Γερμανία και Ελβετία αντίστοιχα, σταματούν προσωρινά τις πτήσεις τους προς το αεροδρόμιο Sharm al-Sheikh της Αιγύπτου, ως προληπτικό μέτρο λόγω της κατάστασης στην περιοχή του Σινά.

Οι Edelweiss και Eurowings κάνουν δρομολόγια προς το Sharm al-Sheikh δύο φορές την εβδομάδα. Αυτήν τη στιγμή συνεργάζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και τουριστικούς πράκτορες, στο να μεταφέρουν πίσω τους επιβάτες τους από το Sharm al-Sheikh. Και τα αεροσκάφη της Lufthansa αποφεύγουν τον εναέριο χώρο στο βόρειο Σινά, από τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, το περασμένο Σάββατο.

Η Ρωσία συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh. Χαρακτηριστικά, το Reuters μετέδωσε ότι 23 πτήσεις αφίχθησαν μόλις χθες, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας συμβουλεύει τους Ιρλανδούς πολίτες στο Sharm el-Sheikh να αποφεύγουν να ταξιδέυουν εκτός της περιοχής, καθώς επίσης και στην αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στην Αίγυπτο. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιρλανδίας έχει δώσει εντολή σε όλες τις ιρλανδικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh, καθώς και τον εναέριο χώρο πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά μέχρι νεωτέρας.

τα αεροσκάφη της θυγατρικής της Air Berlin, Niki αποφεύγουν και αυτά τον εναέριο χώρο στο βόρειο Σινά, από το περασμένο Σάββατο.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των Βρετανώ εμπειρογνωμόνων πριν προβεί σε οποιαδήποτε αναστολή των πτήσεων των ολλανδικών αεροπλάνων στην περιοχή. Η KLM δεν πετά πάνω από την περιοχή του Σινά από τις 31 Οκτωβρίου.

Η Ουκρανία σταμάτησε τις πτήσεις πάνω από το Σινά, σύμφωνα με το Ουκρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιταλική Meridiana Airline συνεχίζει τις απευθείας πτήσεις, αν και μία πτήση της easyJet από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου ακυρώθηκε, αφήνοντας στο αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh Ιταλούς που περίμεναν να γυρίσουν με αυτήν στην Ιταλία. Η easyJet ανακοίνωσε όμως ότι πρόσθεσε μια πτήση από Μιλάνο για το Sharm el-Sheikh σήμερα.

Η βελγική Jetairfly (μέλος του TUI Group) σταμάτησε τα δρομολόγια Βρυξέλλες – Sharm el-Sheikh για ένα 24ωρο. Η εταιρεία αναφέρει ότι “θα εκτιμήσει σωστά την κατάσταση ασφάλειας” σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Het Laatste Nieuws, το οποίο ανέφερε επίσης ότι 119 Βέλγοι τουρίστες έχουν “ξεμείνει” στην Αίγυπτο. Η Thomas Cook Belgium ανέφερε ότι η πτήση της από το Sharm el-Sheikh εφυγε κανονικά χθες το πρωί.

Η Γαλλία δεν έχει απευθείας πτήσεις από/προς το Sharm el-Sheikh. Τo Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει την αποφυγή ταξιδιών στο Σινά, αν και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας χαρακτηρίζονται “χαμηλής επικινδυνότητας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024