Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςDelta και Virgin Atlantic διαμορφώνουν στρατηγική συμμαχία
Αεροπορικές εταιρείες

Delta και Virgin Atlantic διαμορφώνουν στρατηγική συμμαχία

Νέα κοινοπραξία που θα περιλαμβάνει επεκταμένο υπερατλαντικό δίκτυο και ενισχυμένα οφέλη για τους πελάτες, από την Delta Air Lines και τη Virgin Atlantic. Η Delta επενδύει 360 εκατ. δολ. για την απόκτηση μεριδίου 49% της Virgin Atlantic.

ΑΤΛΑΝΤΑ και ΛΟΝΔΙΝΟ – Οι Delta Air Lines και Virgin Atlantic Airways Ltd κατέληξαν σε συμφωνία για μια νέα κοινοπραξία που θα δημιουργήσει ένα διευρυμένο υπερατλαντικό δίκτυο και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της Β. Αμερικής, προσφέροντας μεγαλύτερα οφέλη για τους πελάτες που ταξιδεύουν στα εν λόγω δρομολόγια.

Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, η Delta θα επενδύσει 360 εκατ. δολ. στη Virgin Atlantic, αποκτώντας μερίδιο 49%, που κατέχει σήμερα η Singapore Airlines. Η Virgin Group και ο Sir Richard Branson θα διατηρήσει την πλειοψηφία με μερίδιο 51% και η Virgin Atlantic Airways θα διατηρήσει το σήμα της και το πιστοποιητικό πτητικής της λειτουργίας.

Τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας περιλαμβάνουν:

  • Μια πλήρως ολοκληρωμένη κοινοπραξία, που θα λειτουργεί σε ουδέτερη βάση, με τις δύο αεροπορικές εταιρείες να μοιράζονται τα έξοδα και τα έσοδα από όλες τις κοινές τους πτήσεις.
  • Ένα συνδυασμένο υπερατλαντικό δίκτυο μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής με μέγιστο 31 καθημερινές μετ’επιστροφής πτήσεις.
  • Ενισχυμένα οφέλη για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τις υπηρεσίες μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, με ένα συνδυασμένο σύνολο εννέα καθημερινών πτήσεων μετ’επιστροφής από το Λονδίνο Heathrow στα John F. Kennedy International Airport και Newark Liberty International Airport.
  • Αμοιβαία οφέλη των τακτικών επιβατών.
  • Κοινόχρηστη πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής “Sky Club Delta” και “Virgin Atlantic Clubhouse” των αεροδρομίων για τους VIP επιβάτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για “αντιμονοπωλιακή ασυλία”, η οποία θα επιτρέψει μια στενότερη σχέση και συντονισμό στα δρομολόγια και τις λειτουργίες τους. Η συναλλαγή, επίσης, θα επανεξεταστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από άλλες αρμόδιες αρχές. Η αγορά των μετοχών και η κοινοπραξία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή περίπου στο τέλος του 2013.

“Η νέα εταιρική σχέση μας με την Virgin Atlantic θα ενισχύσει και τις δύο αεροπορικές εταιρείες και θα παρέχει έναν πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και του Ην. Βασιλείου, ιδίως για τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η οποία είναι η μεγαλύτερη αεροπορική διαδρομή ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Richard Anderson. “Με το συνδυασμό των πλεονεκτημάτων των δύο εταιρειών μας σε μια κοινή επιχείρηση, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα ενιαίο δίκτυο μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και του Ην. Βασιλείου, και να συνεχιστεί η οικοδόμηση μιας καλύτερης αεροπορικής εταιρείας για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους μας”.

Ο Steve Ridgway, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, πρόσθεσε: “Οι καταναλωτές θα αποκομίσουν τα οφέλη αυτής της συνεργασίας ανάμεσα σε δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για τις υπηρεσίες στις πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, μέσω ενός κοινού ήθους για υψηλότερα πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών. Η κοινοπραξία θα αποδώσει πολύ πιο αποτελεσματικά στον  ανταγωνισμό στο Heathrow.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες είναι βέβαιες ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα πειστεί όσο και εμείς από τα εκτεταμένα οφέλη που προκύπτουν για τους καταναλωτές από αυτήν την κοινοπραξία, με την ταχεία έγκριση να χορηγείται από το τέλος του 2013. Η διατλαντική αγορά είναι η ‘καρδιά’ της Virgin Atlantic – είναι εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε. Με την ευθυγράμμιση με την Delta μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το δίκτυό μας στη Βόρεια Αμερική και να προσφέρουμε σημαντικά βελτιωμένη συνδεσιμότητα σε όλη την ΗΠΑ”.

Ο πρόεδρος της Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, σχολίασε: “Πρόκειται για μια συναρπαστική ημέρα στην ιστορία της Virgin Atlantic. Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής επέκτασης, οικονομικής ανάπτυξης και πολλών ευκαιριών για τους πελάτες μας και τις επιχειρήσεις μας. Ειλικρινά, ανυπομονώ για τις δυνατότητες που θα προσφέρει η συνεργασία μας με την Delta. Είμασταν πάντα γνωστοί για την καινοτομία και τις υπηρεσίες μας και ξεπερνάμε τον εαυτό μας εδώ και 28 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που οι πελάτες μας μας αγαπούν τόσο πολύ. Εμείς θα διατηρήσουμε αυτό το ανεξάρτητο πνεύμα, αλλά και θα προχωρήσουμε σε μια ενισχυμένη συνεργασία με την Delta”.

Οι πελάτες των Delta και Virgin Atlantic θα είναι σε θέση να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια στα προγράμματα SkyMiles της Delta και FlyingClub της Virgin Atlantic. Οι Premium πελάτες θα έχουν επίσης την αμοιβαία πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής Delta Sky Club και Virgin Atlantic Clubhouse στα αεροδρόμια. Πλήρεις λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, καθώς οι υπηρεσίες γίνονται διαθέσιμες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024