Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Hochtief εκτός του αεροδρομίου 'Ελ. Βενιζέλος'
Αεροδρόμια

Η Hochtief εκτός του αεροδρομίου 'Ελ. Βενιζέλος'

Στην πώληση της Hochtief Airport GmbH, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης αεροδρομίων -μεταξύ των οποίων, της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Σίδνεϊ και των Τιράνων- προχωρά η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Hochtief Airport GmbH, η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013, θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, με σκοπό τη μείωση των χρεών του και επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα.

Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατ. επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία διατηρεί εταιρείες holding στα αεροδρόμια Αθηνών, Βουδαπέστης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου, Σίδνεϋ και Τιράνων, τα οποία ελέγχονται από την ισπανική ACS.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Hochtief είχε λάβει προσφορές τον περασμένο Απρίλιο για τη μονάδα αεροδρομίων της. Η εταιρεία σταμάτησε την πώληση στις αρχές του περασμένου έτους, όταν δεν ήταν σε θέση να “πιάσει μια τιμή περίπου 1,5 δισ. ευρώ -έτσι ανέβαλε τις προσπάθειές της για αργότερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief, Marcelino Fernandez Verdes, ο οποίος ανέλαβεκαθήκοντα το Νοέμβριο του 2012, οδηγεί την κίνηση για αποβολή των αεροδρομίων και της ανάπτυξης ακινήτων, για να μειώσει το χρέος της εταιρείας, ενώ πραάλληλα να την καταστήσει τον κορυφαίο παγκόσμιο “παίκτη” στον τομέα των υποδομών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024