Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair αποκαθιστά το 40% του πτητικού της προγράμματος από 1η Ιουλίου
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair αποκαθιστά το 40% του πτητικού της προγράμματος από 1η Ιουλίου

Στα μέτρα της εταιρείας περιλαμβάνονται λιγότερες παραδοτέες αποσκευές, online check-in λήψη κάρτας επιβίβασης σε smart phone, καθώς και έλεγχος θερμοκρασίας κατά την είσοδο στο αεροδρόμιο και μάσκα προσώπου / καλύμματος ανά πάσα στιγμή στον τερματικό σταθμό και στο αεροσκάφος.

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για επιστροφή στο 40% των κανονικών της πτήσεων από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, με την επιφύλαξη άρσης των κυβερνητικών περιορισμών στις ενδοκοινοτικές πτήσεις και την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων δημόσιας υγείας στα αεροδρόμια. Η Ryanair θα εκτελεί καθημερινά πρόγραμμα πτήσεων σχεδόν 1.000 πτήσεων, αποκαθιστώντας το 90% του δικτύου δρομολογίων της, πριν από την πανδημία του COVID-19.

Από τους περιορισμούς πτήσεων λόγω του COVID-19 στα μέσα Μαρτίου, η Ryanair λειτουργεί καθημερινά ένα βασικό πρόγβραμμα 30 πτήσεων μεταξύ Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης. Από τον Ιούλιο, η Ryanair θα επανεκκινήσει τις πτήσεις από τις περισσότερες από τις 80 βάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Θα υπάρξουν λιγότερες καθημερινές / εβδομαδιαίες συχνότητες σε βασικές διαδρομές, καθώς η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάσταση ορισμένων υπηρεσιών στον ευρύτερο αριθμό των πτήσεών της, αντί για τη λειτουργία πτήσεων υψηλής συχνότητας σε μικρότερους αριθμούς.

Η Ryanair κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο για την επιστροφή των πτήσεών της, ενθαρρύνοντας τους επιβάτες να τηρούν τα μέτρα υγείας για τον περιορισμό του COVID-19. Σε αυτά περιλαμβάνονται λιγότερες παραδοτέες αποσκευές, online check-in λήψη κάρτας επιβίβασης σε smart phone, καθώς και έλεγχος θερμοκρασίας κατά την είσοδο στο αεροδρόμιο και μάσκας προσώπου / καλύμματος ανά πάσα στιγμή στον τερματικό σταθμό και στο αεροσκάφος. Όλα τα αεροσκάφη της Ryanair είναι εφοδιασμένα με φίλτρα αέρα HEPA (παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομειακούς θαλάμους) και όλες οι εσωτερικές επιφάνειες των αεροσκαφών απολυμαίνονται χημικά κάθε βράδυ, με αποτελεσματικότητα άνω των 24 ωρών. Αν και οι έλεγχοι θερμοκρασίας και οι μάσκες / καλύμματα προσώπου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της επιστροφής στην υπηρεσία, η κοινωνική απόσταση σε αεροδρόμια και αεροσκάφη θα ενθαρρύνεται όπου είναι δυνατόν.

Επί του αεροσκάφους, το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair θα φορά μάσκες προσώπου / καλύμματα και θα προσφέρεται περιορισμένη υπηρεσία εν πτήσει με προσυσκευασμένα σνακ και ποτά, αλλά χωρίς πωλήσεις με μετρητά (όλες οι εν πτήσει συναλλαγές θα είναι χωρίς μετρητά). Η ουρά για τις τουαλέτες απαγορεύεται επίσης, και η πρόσβαση στην τουαλέτα θα είναι επιτρεπτή σε μεμονωμένους επιβάτες κατόπιν αιτήματος. Η Ryanair ενθαρρύνει τους επιβάτες να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να χρησιμοποιούν απολυμαντικά χεριών στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου.

Ως προσωρινό περαιτέρω μέτρο για τη δημόσια υγεία, η Ryanair θα απαιτήσει από όλους τους επιβάτες που πετούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να συμπληρώσουν λεπτομερώς (στα σημεία του check in) για τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψής τους, καθώς και τη διεύθυνσή τους κατά την επίσκεψή τους σε άλλη χώρα της ΕΕ. Αυτά τα στοιχεία θα παρέχονται στις κυβερνήσεις της ΕΕ για να τους βοηθήσουν να παρακολουθούν τυχόν κανονισμούς απομόνωσης που απαιτούν οι επισκέπτες σε ενδοκοινοτικές πτήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024