Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ενώσεις αεροπορικών εταιρειών ζητήσουν παγκόσμια ευθυγράμμιση των κανονισμών για τα slot
Αερομεταφορές

Οι ενώσεις αεροπορικών εταιρειών ζητήσουν παγκόσμια ευθυγράμμιση των κανονισμών για τα slot

Οι ενώσεις προέτρεψαν επίσης τις κυβερνήσεις, που σκέφτονται να ενσωματώσουν το WASG ή να τροποποιήσουν τους υπάρχοντες κανονισμούς, να συνεργαστούν με το Worldwide Airport Slot Board.

Οι ενώσεις αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο ζήτησαν από τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν την παγκόσμια ευθυγράμμιση των κανονισμών για τα slots των αεροδρομίων για τη διασφάλιση της συνεπούς, δίκαιης και διαφανούς κατανομής τους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές WASG.

Σε κοινή δήλωση η African Airlines Association (AFRAA), Airlines for America (A4A), Airlines International Representation in Europe (AIRE), Arab Air Carriers Organisation (AACO), Association of Asia-Pacific Airlines (AAPA), η European Express Association, η European Regions Airline Association (ERAA), η International Air Transport Association (IATA) και η Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) καθορίζουν τα οφέλη του WASG, το οποίο έχει εξασφαλίσει για δεκαετίες σταθερότητα και συνέπεια στην εφαρμογή διαχείριση των slots.

→ ACI World για χωρητικότητα αεροδρομίων: Εφαρμογή των WASG και δεσμεύσεις σε τοπικό επίπεδο

Ο κατακερματισμός της ρύθμισης των χρονοθυρίδων κινδυνεύει να διαταράξει τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών και θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο στην παγκόσμια συνδεσιμότητα. Καθώς ο αριθμός των αεροδρομίων, που ρυθμίζονται από slot παγκοσμίως, αυξάνεται σταθερά, είναι ζωτικής σημασίας οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τη σημασία της εναρμόνισης των κανονισμών για τους slot σύμφωνα με το WASG.

Το WASG έχει υποβληθεί σε σημαντική αναθεώρηση τα τελευταία χρόνια, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και οι ευκαιρίες πρόσβασης σε αεροδρόμια με συμφόρηση. Η παρακολούθηση της απόδοσης των gates έχει επίσης καθοριστεί καλύτερα για να διασφαλιστεί η βέλτιστη χρήση τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι εθνικοί ή περιφερειακοί κανονισμοί να ευθυγραμμίζονται δυναμικά με το WASG, έτσι ώστε ο τομέας των αερομεταφορών και οι ταξιδιώτες να μπορούν να επωφεληθούν αμέσως από αυτές και άλλες βελτιώσεις του συστήματος.

Οι ενώσεις προέτρεψαν επίσης τις κυβερνήσεις, που σκέφτονται να ενσωματώσουν το WASG ή να τροποποιήσουν τους υπάρχοντες κανονισμούς, να συνεργαστούν με το Worldwide Airport Slot Board, ένα όργανο που περιλαμβάνει ειδικούς από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και συντονιστές slot, οι οποίοι επιβλέπουν τις αναθεωρήσεις εμπειρογνωμόνων του WASG. Η διαβούλευση με αυτήν την ομάδα εμπειρογνωμόνων μπορεί να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις, οι οικονομίες και οι πολίτες τους, θα συνεχίσουν να αποκομίζουν τα οφέλη ενός ολοένα πιο διασυνδεδεμένου, βιώσιμου και αποτελεσματικού δικτύου αεροπορικών μεταφορών.

«Ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών ευδοκιμεί με συνέπεια στα παγκόσμια πρότυπα. Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τα slots σε όλο το αεροδρόμιο είναι ο αφανής ήρωας του συστήματος αεροπορικών μεταφορών. Λόγω του WASG, οι ταξιδιώτες, οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο έχουν επωφεληθεί από τη συνεχή ανάπτυξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας, τον ισχυρό ανταγωνισμό και την ποικιλομορφία των διαδρομών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η χρήση της σπάνιας χωρητικότητας των αεροδρομίων αυξήθηκε. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ευθυγραμμίσουν τους κανόνες με αυτό το παγκόσμιο πρότυπο, ώστε να επωφεληθούν από την καλύτερη αεροπορική συνδεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και τις επιλογές των καταναλωτών», δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA, στο 152ο συνέδριο slot στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Το Slot Conference προσελκύει περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους, με εκπροσώπους περισσότερων από 200 συντονισμένων αεροδρομίων και 215 μεμονωμένων αεροπορικών εταιρειών.

Το εν λόγω συνέδριο πραγματοποιείται από το 1948, δύο φορές το χρόνο και αποτελεί μια σημαντική συνεύρεση του κλάδου της αεροπορίας. Στόχος του συνεδρίου είναι οι αεροπορικές εταιρείες να αποκτήσουν τα slots που θα τους δώσουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα για να προσφέρουν στους πελάτες τους συντονισμένα αεροδρόμια. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, στις 14-17 Νοεμβρίου 2023.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024