Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςTikTok: Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό
Γαμήλιος Τουρισμός

TikTok: Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση και είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για μήνα του μέλιτος στην Ευρώπη, με 6,5 εκατομμύρια προβολές.

Το TikTok -μεταξύ άλλων- έχει εξελιχθεί σε ένα βασικό εργαλείο που αναδεικνύει τις τουριστικές τάσεις της εποχής, λόγω της αμεσότητας μεταξύ των χρηστών. Πλέον πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται προς τη δημοφιλή εφαρμογή για έμπνευση αλλά και για κριτικές, όταν θέλουν να πάρουν μεγάλες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Travelbag, που εξειδικεύεται στις long distance διακοπές, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα μέσα από τα hashtag της εφαρμογής για 50 δημοφιλείς τοποθεσίες γάμου, ξεχώρισε τις δημοφιλέστερες εξ’ αυτών.

Οι δημοφιλέστεροι γαμήλιοι προορισμοί

Το Μεξικό, γνωστό για τις όμορφες, αμμώδεις παραλίες και τον γαλήνιο καιρό του, καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως ο πιο δημοφιλής προορισμός γάμου σύμφωνα με το TikTok. Το hashtag #Mexicowedding έχει αγγίξει τις 141 εκατ. προβολές, αποδεικνύοντας τη δημοτικότητα της χώρας.

Η Ιταλία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 95,1 εκατ. προβολές στο hashtag #Italywedding. Από το εκπληκτικό τοπίο μέχρι το νόστιμο φαγητό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το σπίτι της πίτσας και των ζυμαρικών κατατάσσεται τόσο ψηλά ως προορισμός γάμου. Η διάσημη λίμνη Κόμο είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος για τελετές.

Με 58,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, η Ελλάδα συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Προσφέροντας περισσότερα από 200 νησιά, που τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα εκπληκτικών σημείων για την ιδιαίτερη μέρα τους.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για μήνα του μέλιτος

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Μαλδίβες κατατάσσονται στην πρώτη θέση ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για μήνα του μέλιτος στο TikTok, με πάνω από 11,7 εκατ. προβολές στο αντίστοιχο hashtag. Με 1.200 νησιά προς εξερεύνηση, γνωστά για τα κρυστάλλινα νερά και τις λευκές, αμμώδεις παραλίες τους, οι Μαλδίβες προσφέρουν ασυναγώνιστη πολυτέλεια και ρομαντισμό στους νεόνυμφους.

Το Μπαλί έρχεται σχεδόν δεύτερο με 9,6 εκατομμύρια προβολές στο hashtag #Balihoneymoon. Το νησί της Ινδονησίας προσφέρει επίσης μια σειρά από γραφικές παραλίες, αλλά δεν είναι μόνο αυτό – οι νεόνυμφους μπορούν επίσης να εξερευνήσουν την καρδιά του νησιού επισκεπτόμενοι ορυζώνες ή να επισκεφτούν το περίφημο Ιερό Καταφύγιο του Δάσους των Πιθήκων στο Ουμπούντ.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση και είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για μήνα του μέλιτος στην Ευρώπη, με 6,5 εκατομμύρια προβολές.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024