Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώχευση της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας Cimber Sterling
Οι ιδιοκτήτες της Cimber Sterling απέσυραν την οικονομική υποστήριξή τους

Πτώχευση της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας Cimber Sterling

Η δανέζικη αεροπορική Cimber Sterling επλήγη από τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών low-cost και τα αυξημένα κόστη, όταν επέκτάθηκε εκτός σκανδιναβικής περιοχής.

Η δανέζικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Cimber Sterling δήλωσε σήμερα ότι κήρυξε πτώχευση, καθώς οι ιδιοκτήτες της απέσυραν την οικονομική υποστήριξή τους από την εταιρεία. “Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε η εταιρεία να κηρύξει πτώχευση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Mansvell Enterprises Ltd, ένα επενδυτικό “όχημα” του Ουκρανού επιχειρηματία Igor Kolomoisky, προσφέρθηκε να αγοράσει από τους μετόχους μειοψηφικών πακέτων της Cimber προς 1:50 κορώνες ανά μετοχή. Η προσφορά αυτή ακολούθησε την απόκτηση από τη Mansvell μετοχικού μεριδίου 70,8% της Cimber την 1η Αυγούστου.

Η Cimber Sterling, μικρός σε μέγεθος ανταγωνιστής της σκανδιναβικής SAS, της φινλανδικής Finnair και της Norwegian Air μεταξύ άλλων αεροπορικών εταιρειών, επλήγη από τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών low-cost και τα αυξημένα κόστη, όταν επέκτάθηκε εκτός σκανδιναβικής περιοχής.

“Το διοικητικό συμβούλιο και η διοικητική ομάδα έχει εργαστεί εντατικά για να εξασφαλίσει μια μεταστροφή της εταιρείας για αρκετούς μήνες, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε πριν μας τελειώσει το χρονικό περιθώριο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jan Palmer.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024