Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςRyanair: Στόχος να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα
Αεροπορικές εταιρείες

Ryanair: Στόχος να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα

Η 3η ελληνική βάση της Ryanair στην Αθήνα, με δύο αεροσκάφη, θα μεταφέρει περισσότερους από 1,2 εκατ. επιβάτες για το 2014 δημιουργώντας 1.200 θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Για το 2015, στόχος είναι οι επιβάτες να φτάσουν τα 5 εκατ. και οι θέσεις εργασίας αναλογικά τις 5.000.

“Η Ryanair ήρθε στην Ελλάδα για να επενδύσει και να γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας”. Αυτήν την ανακοίνωση έκανε ο κ. Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ανακοινώνοντας μάλιστα ρεκόρ στις προκρατήσεις εισιτηρίων για τα έξι δρομολόγιά της από την Αθήνα προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο, και Θεσσαλονίκη, πριν από το άνοιγμα της βάσης της την 1η Απριλίου.

Η 3η ελληνική βάση της Ryanair στην Αθήνα, με δύο αεροσκάφη, θα μεταφέρει περισσότερους από 1,2 εκατ. επιβάτες για το 2014 δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. O’Leary, 1.200 θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Για το 2015, στόχος είναι οι επιβάτες να φτάσουν τα 5 εκατ. και οι θέσεις εργασίας αναλογικά στις 5.000, στοιχεία που στηρίζονται στην έρευνα του ACI (Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων), που επιβεβαιώνει ότι για κάθε 1 εκατ. επιβάτες δημιουργούνται 1.000 θέσεις εργασίας στα διεθνή αεροδρόμια.  Στόχος της εταιρείας είναι η ανατροπή της πτωτικής πορείας του Αεροδρομίου της Αθήνας, το οποίο έχει χάσει μεγάλο μέρος της επιβατικής κίνησης, κυρίως λόγω των υψηλών χρεώσεων του.

Με βάση τα λεγόμενα του κ. O’Leary, η Raynair σκοπεύει το 2018 να έχει γίνει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας μας ανακοινώνοντας παράλληλα ότι “τα 6 νέα μας αεροδρόμια από Αθήνα θα παρέχουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες μια εναλλακτική, σε σχέση με τις υψηλές τιμές εισιτηρίων της Aegean-Olympic, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν τις χαμηλές τιμές εισιτηριών της Ryanair και την κορυφαία εξυπηρέτησή μας. Μόνο η Ryanair, με το στόλο των 175 αεροπλάνων της, μπορεί να δώσει ανάπτυξη, νέες αγορές, και χαμηλό κόστος που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και ο κλάδος του τουρισμού. Ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με το Αεροδρόμιο των Αθηνών, ώστε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο δυναμικό του ελληνικού τουρισμού που σήμερα έχει κατασταλεί λόγω των υψηλών κομίστρων της Aegean-Olympic. Οι πελάτες της Ryanair θα εποφεληθούν από τη δυνατότητα δεύτερης χειραποσκευής δωρεάν, αριθμημένες θέσεις, και χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ περαιτέρω βελτιώσεις θα ανακοινωθούν τους ερχομενους μήνες”.

H Ryanair υπολογίζει ότι η είσοδος της στην ελληνική αγορά θα επιφέρει όφελος 500 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. Έλληνες επιβάτες που πετούν κάθε χρόνο, αφού ο μέσος όρος των εισιτηρίων της είναι 48 ευρώ, ενώ της Aegean 110 ευρώ.

Αναφορικά με τα προγράμματα κινήτρων του Αεροδρομίου των Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, ο κ. O’Leary τόνισε ότι είναι σε συνομιλίες μαζί με τη διοίκηση του αεροδρομίου, διότι τα θεωρεί βραχυχρόνια και καθόλου ουσιαστικά, με αποτέλεσμα τη συνεχή πτώση της κίνησής του, που επιδρά αρνητικά σε όλο τον τουριστικό κλάδο. Η Ryanair στοχεύει να αυξήσει την εισερχόμενη κίνηση για Ελλάδα, μεταφέροντας επιβάτες που ενδιαφέρονται για εναλλακτικό τουρισμό, οι οποίοι ξοδεύουν στον προορισμό ενοικιάζοντας αυτοκίνητα, τρώγοντας σε τοπικές ταβέρνες κ.λπ. ή, όπως τόνισε, αγοράζοντας ακόμα και σπίτι, διότι γνωρίζουν ότι η μεταφορά τους από τον τόπο διαμονής της δε θα είναι πολύ ακριβή.

Η συνολική επένδυση στην Ελλάδα το 2014 ανέρχεται σε 300 εκατ. δολ., έχοντας μόνιμα 7 αεροπλάνα στη χώρα μας, 350 θέσεις εργασίας σε Αθήνα, Χανιά, και Θεσσαλονίκη, και περίπου 10 εκατ. δολ. για ενέργειες marketing και προβολής στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η εταιρεία διαθέτει 175 αεροπλάνα, ενώ έχει ήδη παραγγείλει άλλα 300, ενώ διακινεί 81,5 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ RYANAIR, 19-03-2014

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024