Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤεράστια αποζημίωση αντιμετωπίζει η BA λόγω τεχνικού προβλήματος σε 26 αεροδρόμια
Αεροπορικές εταιρείες

Τεράστια αποζημίωση αντιμετωπίζει η BA λόγω τεχνικού προβλήματος σε 26 αεροδρόμια

Συνολικά, 26 αεροδρόμια επηρεάστηκαν από το πρόβλημα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σήμαινε ότι το προσωπικό εδάφους έπρεπε να κάνει χειροκίνητα check-in στους επιβάτες και να τους δώσεις χειρόγραφες κάρτες επιβίβασης, προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η British Airways πιθανώς να αντιμετωπίσει αποζημίωση-μαμούθ λυστερα από μια δυσλειτουργία των υπολογιστικών της συστημάτων που έπληξαν τα συστήματα check-in των γκισέ της σε διάφορα αεροδρόμια, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι 26 αεροδρόμια επηρεάστηκαν από το πρόβλημα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 5 και 6 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, πράγμα που σήμαινε ότι το προσωπικό εδάφους έπρεπε να κάνει χειροκίνητα check-in στους επιβάτες και να τους δώσεις χειρόγραφες κάρτες επιβίβασης, προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η BA έχει αρνηθεί ότι το πρόβλημα επηρέασε τα αεροδρόμιά της σε όλο τον κόσμο, αλλά κάποιες πτήσεις είναι λογικό ότι υπέστησαν αλυσιδωτές καθυστερήσεις.

Η εταιρεία Bott & Co, με ειδίκευση στις αποζημιώσεις πτήσεων, εκτιμά ότι 75.000 επιβάτες επηρεάστηκαν άμεσα από τη δυσλειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερες θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί από αλυσιδωτές καθυστερήσεις. Εκπρόσωπός της δήλωσε: “Ο αριθμός των επιβατών που πλήττονται από τις συνέπειες είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες χιλιάδες”.

Ωστόσο, μόνο εκείνοι των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν από τρεις ώρες ή περισσότερο, δικαιούνται αποζημίωση μεταξύ από 210 έως 510 λίρες στερλίνες ο καθένας, βάσει του κανονισμού 261 της ΕΕ και μόνο εάν η εταιρεία θεωρήθηκε ότι έχει την υπαιτιότητα.

Η British Airways εγκαινίασε το νέο σύστημα check-in “Fly” νωρίτερα φέτος, αλλά αυτή είναι ήδη η δεύτερη φορά που έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ύστερα από άλλο ένα πρόβλημα του λογισμικού, τον περασμένο Ιούλιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024