Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιβλιοπαρουσίαση: Boutique Hotels
Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλιοπαρουσίαση: Boutique Hotels

Το νέο βιβλίο της Επίκουρης Καθηγήτριας, του τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιμιλίας Βλάμη, σχετικά με την παγκόσμια τάση ανάπτυξης των Boutique and lifestyle hotels και την ελληνική φιλοξενία.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ελλάδα αποτελεί μια ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία, όπου το ζητούμενο, ιδίως κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, είναι η ποιοτική αναβάθμιση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του, με τη σταδιακή μετάβαση του κλάδου από την ομογενοποίηση της παραγωγής και τη μαζική ικανοποίηση των τουριστών, προς την ανάπτυξη πιο ευέλικτων μοντέλων παραγωγής, όπου η παροχή εξατομικευμένων εμπειριών αποτελεί την προστιθέμενη αξία των καταλυμάτων. Οι νέες όψεις της ξενοδοχειακής φιλοξενίας συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από την διαφοροποίηση των προϊόντων τους.

→ΞΕΕ – Αιμιλία Βλάμη: Τι αλλάζει στα Boutique ξενοδοχεία – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις πιστοποίησης

To βιβλίο Boutique Hotels, της Αιμιλίας Βλάμη, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος «Boutique hotel» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάζει την ιστορία, τα δομικά χαρακτηριστικά και τις τρέχουσες τάσεις ενός διαφοροποιημένου ξενοδοχειακού προϊόντος, των Boutique Hotels. Ειδικότερα, το βιβλίο αναφέρεται στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του boutique ξενοδοχείου σε διεθνές επίπεδο, παρουσιάζει τη σημασία της ανάπτυξής του στον ελληνικό τουρισμό και προσδιορίζει με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις πιστοποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων ως «Boutique Hotels».

Απευθύνεται σε όσους εκπαιδεύονται, ερευνούν, ασχολούνται με τον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο και σε όσους δραστηριοποιούνται σε ευρύτερα πεδία σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία των επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Εκδόσεις: Προπομπός

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024