Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΣυνεργασία STAMA Greece – Key Data με στόχο την ανάλυση δεδομένων της ελληνικής αγοράς
Διαμονή

Συνεργασία STAMA Greece – Key Data με στόχο την ανάλυση δεδομένων της ελληνικής αγοράς

Με την συνεργασία, όλα τα μέλη της STAMA θα έχουν πρόσβαση στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και συγκριτικής αξιολόγησης της Key Data, που διαθέτουν πάνω από 30 βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI).

Η εταιρεία Key Data, που ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, γίνεται ο αποκλειστικός συνεργάτης δεδομένων της ελληνικής ένωσης για διαχειριστές ακινήτων STR.

Όπως προκύπτει λοιπόν από την εν λόγω συνεργασία, η Ένωση Εταιρειών Βραχυπρόθεσμης Ενοικίασης – γνωστή ως STAMA Greece – θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον πίνακα πληροφοριών της Key Data για την ελληνική αγορά, μελετώντας τις τάσεις απόδοσης της αγοράς και του κλάδου σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται πως η STAMA Greece ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από μια κοινοπραξία διακεκριμένων ελληνικών παρόχων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. Είναι μέλος του European Holiday Home Association (EHHA) με έδρα τις Βρυξέλλες και είναι ο μόνος οργανισμός μέλους στη χώρα που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες και διαχειριστές εξοχικών κατοικιών, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 5.000 ακίνητα.

Με την συνεργασία, όλα τα μέλη της STAMA θα έχουν πρόσβαση στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και συγκριτικής αξιολόγησης της Key Data, που διαθέτουν πάνω από 30 βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI), περιλαμβανομένης της μέσης ημερήσιας τιμής (ADR), των εσόδων ανά διαθέσιμη ενοικίαση (RevPAR), την πληρότητα και τη δυνατότητα κράτησης. Επιπλέον θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, ώστε να μπορούν να δουν από πού προέρχονται ταξιδιώτες υψηλής αξίας.

Οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να ενσωματώσουν τα δεδομένα των κρατήσεών τους απευθείας στον πίνακα ελέγχου βασικών δεδομένων μέσω του λογισμικού διαχείρισης ακινήτων (PMS), διευκολύνοντας την κατανόηση της απόδοσης τους και τη συγκριτική αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου τους σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Ο κ. Στάθης Καρόπουλος, διευθυντής της STAMA Greece, δήλωσε: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Key Data αναβαθμίζει τη θέση του συλλόγου μας και της ελληνικής βιομηχανίας βραχυπρόθεσμων ενοικίων γενικότερα. Θα συνεργαστούμε με γνώμονα τα πιο ολοκληρωμένα δεδομένα και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους Έλληνες διαχειριστές ακινήτων και τα μέλη της STAMA να αναπτύξουν τη θέση τους στην αγορά».

Η Sally Henry, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης EMEA στην Key Data, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη STAMA. Η Ελλάδα είναι μια τόσο σημαντική αγορά και έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αγορά που δείχνει ξεκάθαρα πώς τα εναλλακτικά καταλύματα μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική τουριστική βιομηχανία και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα ενός προορισμού στους διεθνείς επισκέπτες.

Τα μέλη της STAMA έχουν πλέον πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για την ελληνική αγορά που θα τους βοηθήσουν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να υποστηρίξουν τα έσοδα. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν πώς να ανεβάζουν τη συγκριτική αξιολόγηση στο επόμενο επίπεδο με το Pro Dashboard, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας αιχμής στα οποία βασίζονται οι διαχειριστές ακινήτων μας σε όλο τον κόσμο.

Η ελληνική βιομηχανία βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά υπάρχουν θύλακες όπου η προσφορά έχει αυξηθεί απότομα. Οι επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε, εάν θέλουν να πλοηγηθούν σε μια αγορά όπου υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024