Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Selina Hospitality PLC ανακοινώνει συμφωνία χρηματοδότησης από την Global University Systems
Ξενοδοχία

Η Selina Hospitality PLC ανακοινώνει συμφωνία χρηματοδότησης από την Global University Systems

Η Selina διαθέτει πλέον τρία καταλύματα στη χώρα μας, σε Αθήνα, Πάρο και Εύβοια. Η συμφωνία χρηματοδότησής της από την GUS αναμένεται να έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο και στα καταλύματα που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα.

Η Selina Hospitality PLC, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία τρόπου ζωής και φιλοξενίας που στοχεύει στο κοινό των millennials και Gen Z, προχώρησε στην ανακοίνωση των επιχειρησιακών της επιδόσεων καθώς και σε νέες πρωτοβουλίες στην κεφαλαιακή της διάρθρωση.

Η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία χρηματοδότησης έως και 50 εκατ. δολ., με επικεφαλής σχετιζόμενη δομή με την Global University Systems (GUS), μια γνωστή πλατφόρμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επένδυση αποτελεί ορόσημο για τη Selina, παρέχοντάς της σημαντική οικονομική ενίσχυση καθώς η εταιρεία οδεύει προς την επίδειξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Ο Rafael Museri, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Selina, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πίστη της GUS στο όραμα και τις προοπτικές της Selina.

Η Selina διαθέτει πλέον τρία καταλύματα στη χώρα μας, σε Αθήνα, Πάρο και Εύβοια. Ακολουθεί πλήρως την πολιτική της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στο πελατολόγιο της, διαμορφωμένες και συμβατές με τον ελλαδικό χώρο. Η συμφωνία χρηματοδότησης της Selina από την Global University Systems (GUS) αναμένεται να έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο και στα καταλύματα που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Selina παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2023 έχοντας βελτιώσει τα βασικά λειτουργικά της μεγέθη, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τα συνολικά έσοδα, για το α’ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 54,2 εκατ. δολ., μια σημαντική αύξηση της τάξης του 31,6% από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό τροφοδοτήθηκε κυρίως από την επέκταση των κλινών-δωματίων, τα αυξημένα ποσοστά πληρότητας και τα υψηλότερα συνολικά έσοδα ανά δωμάτιο. Επιπλέον, τα γενικά έξοδα ως ποσοστό των εσόδων μειώθηκαν από 21,3% το α’ τρίμηνο του 2022 σε 18,4% το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Το προσαρμοσμένο EBIDTA της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 0,4 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2023 έναντι 1,4 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022 γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε ενισχυμένα έξοδα που σχετίζονται με την μετατροπή της εταιρείας σε εισηγμένη.

Η συνεργασία με την GUS όχι μόνο ενισχύει την οικονομική θέση της Selina, αλλά επεκτείνει και την εμβέλειά της σε μια δυναμική και ποικιλόμορφη κοινότητα όπως είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Η συμμαχία αναμένεται να διευρύνει και να διαφοροποιήσει την πελατειακή βάση και των δύο εταιρειών. Οι ιδιοκτησίες της Selina, «πλούσιες» στη ζωντανή ατμόσφαιρα των πανεπιστημιουπόλεων, αναμένεται να γίνουν σημαντικά σημεία συνάντησης για την κοινότητα του GUS, παρέχοντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για μάθηση, εργασία και ταξίδια.

Η Selina δεν προχώρησε σε άνοιγμα νέων μονάδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, με τον συνολικό αριθμό των καταλυμάτων της να διαμορφώνονται στα 118 ακίνητα με 29.600 κλίνες έναντι 103 μονάδων και 24.159 διαθέσιμες κλίνες στις 31 Μαρτίου του 2022.

Στρατηγική απόφαση της Selina ήταν η αποχώρηση από μονάδες με χαμηλές επιδόσεις, γεγονός που θα διασφαλίσει την μακροχρόνια οικονομική της βιωσιμότητα. Πέντε διακοπές λειτουργείας ξενοδοχειακών ακινήτων σχεδιάζονται μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου του 2023, οδηγώντας σε ένα εκτιμώμενο εφάπαξ κόστος 0,2 εκατ. δολ. σε ποινές λόγω πρόωρου τερματισμού.

Η εταιρεία προχωρά, μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου του 2023 στην αναστολή λειτουργίας συνολικά πέντε μονάδων σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστρία και Κόστα Ρίκα που θα βελτιώσει κατά 2,8 εκατ. δολ. τις απώλειες λειτουργικών εσόδων των 6,7 εκατ. δολ. που καταγράφηκαν το 2022.

Η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για το υπόλοιπο το 2023 παρά το γεγονός ότι η λειτουργική δυναμική της δεν αποτυπώνεται στη σχέση εσόδων – λειτουργικών δαπανών, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεσή της για το οικονομικό έτος που έληξε τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης, ακολουθώντας την πορεία που θα την οδηγήσει σε κερδοφορία μέσω των στρατηγικών επιλογών που έχει ήδη κάνει, των μέτρων που έχει λάβει για την ενίσχυση των ταμειακών της ροών και την ενίσχυση του εμπορικού της σήματος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024