Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗμερίδα για την ενημέρωση των εκπροσώπων των ολυμπιακών ξενοδοχείων οργάνωσε η Αθήνα 2004

Ημερίδα για την ενημέρωση των εκπροσώπων των ολυμπιακών ξενοδοχείων οργάνωσε η Αθήνα 2004

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στις οποίες υπάγονται τα επονομαζόμενα Ολυμπιακά Ξενοδοχεία (πρόκειται γι` αυτά που έχουν συμβληθεί με την Αθήνα 2004 και θα φιλοξενήσουν μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας), […]

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στις οποίες υπάγονται τα επονομαζόμενα<...> Ολυμπιακά Ξενοδοχεία (πρόκειται γι` αυτά που έχουν συμβληθεί με την Αθήνα 2004 και θα φιλοξενήσουν μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας), παρακολούθησαν εχθές την ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 και Φιλοξενία”.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων εφ` όλων των προγραμμάτων της προετοιμασίας της διοργάνωσης, έτσι ώστε και από την πλευρά τους να προετοιμαστούν με τρόπο ώστε να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες κατά την περίοδο των Αγώνων, περίοδο κατά την οποία τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στη χώρα μας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων Αθήνα 2004 κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει η φιλοξενία, σε όλες τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, είναι το “κερασάκι στην τούρτα”. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων, επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους επισκέπτες της χώρας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων “θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για τον τουρισμό που θα έχει η χώρα μας τα επόμενα, μετά τους Αγώνες, χρόνια. Αυτό απέδειξε η εμπειρία της Βαρκελώνης, του Σύδνεϋ, αλλά και της Ατλάντα”.

“Υπάρχει διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων και εξαιρετικών Αγώνων. Επιδιώξτε τους εξαιρετικούς Αγώνες, όπως κάνουμε και εμείς στην Οργανωτική Επιτροπή” πρόσθεσε ο κ. Σίμιτσεκ. Ως ευαίσθητα και καθοριστικά στοιχεία των τουριστικών υπηρεσιών, σημείωσε, την ποιότητα, την καθαριότητα και τη φιλική διάθεση. Από τα τρία αυτά θα κριθεί η επιτυχία, από αυτά θα αναδειχθεί ή θα εκλείψει η φήμη ότι ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και η Ελλάδα η χώρα της φιλοξενίας.

Ο κ. Σίμιτσεκ διαβεβαίωσε τους “εταίρους” της Αθήνα 2004 (όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων) ότι η προετοιμασία των Αγώνων έχει προχωρήσει πέρα από τα χρονοδιαγράμματα. “Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη, προκύπτουν προβλήματα, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιόνται με τη συστηματική και μεθοδική δουλειά” είπε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιδρούν καταλυτικά στις τουριστικές υποδομές, υπογράμμισε από την πλευρά του ο γενικός Διευθυντής Υποστήριξης Αγώνων κ. Βασίλης Νειάδας. Χάρη στους Αγώνες βελτιώνεται η ξενοδοχειακή υποδομή, γίνονται επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ενώ αποκτά η περιοχή της Αττικής νέα εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, τα οποία θα επιτρέψουν να γίνει μια μεγάλη στροφή προς τον συνεδριακό, ποιοτικό και οικονομικά υψηλό τουρισμό. Παράλληλα, όπως είπε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται προσφέρονται για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο Διευθυντής Φιλοξενίας και Διαμονής κ. Σπύρος Παππάς ανέφερε ότι για τη διαμονή μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας έχουν εξασφαλιστεί στην Αττική 14.000 δωμάτια σε ξενοδοχεία Α΄, Β΄ κατηγορίας και 3.000 σε Γ΄, από το σύνολο των 30.000 δωματίων ξενοδοχείων που υπάρχουν στην Αττική ή τα 50.000 μαζί με τους όμορους νομούς. Συνολικά, τα Ολυμπιακά ξενοδοχεία είναι 220 (συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων των άλλων Ολυμπιακών πόλεων).

Ξενοδοχεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Οικογένειας θα είναι το Athens Hilton, το Divani Caravel, το Holiday Inn και το Best Western Ilisia.

Στις τέσσερις άλλες Ολυμπιακές πόλεις τα ξενοδοχεία που έχουν επιλεγεί είναι: το Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη, το Park και το Volos Palace, στο Βόλο, το Porto Rio Hotel, στην Πάτρα και τα Capsis Beach Hotel καθώς και Sofitel Capsis Palace Hotel & Convention Centre στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε ότι αφορά τη Διεθνή Παραολυμπιακή Οικογένεια, θα φιλοξενηθεί στο Athenaeum – Intercontinental και το Ledra Marriott, επί της λεωφόρου Συγγρού.

Για τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Οικογένειας θα χρησιμοποιηθούν, επίσης, 2.500 καμπίνες των συνολικά 11 κρουαζιερόπλοιων που θα ελλιμενιστούν στον Πειραιά, ενώ άλλες 3.800 θα είναι διαθέσιμες σε θεατές και επισκέπτες. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές έχουν ήδη διατεθεί, ενώ το 86% από τις καμπίνες/σουίτες του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου, του Queen Mary 2, έχει ήδη διατεθεί από την Αθήνα 2004.

Εξ` άλλου, για τη φιλοξενία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, εκτός από τα 7 Χωριά Τύπου με τα 9.000 κρεβάτια, θα χρησιμοποιηθούν και 7.242 δωμάτια σε 98 ξενοδοχεία.

Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπολογίζεται ότι καθημερινά θα βρίσκονται 100-150.000 θεατές επισκέπτες. Ένας σημαντικός αριθμός θεατών-επισκεπτών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα διαμένει σε κοντινά νησιά (Αίγινα, Aνδρος κλπ.), θα φθάνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει κάποιο αγώνισμα και την ίδια ημέρα θα επιστρέφει στον τόπο της διαμονής, ενώ πολλοί άλλοι, σκοπεύουν να συνδυάσουν την παρακολούθηση των Αγώνων με “πακέτα” διακοπών σε νησιά της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, από στελέχη της Αθήνα 2004, αναπτύχθηκαν επίσης ειδικότερα θέματα, όπως οι τομείς και ο τρόπος της συνεργασίας των ξενοδοχείων με την Οργανωτική Επιτροπή, οι απαιτήσεις φιλοξενίας των μελών των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και Διεθνών Ομοσπονδιών, των χορηγών αλλά και ορισμένων κριτών/διαιτητών. Απαραίτητη προϋπόθεση, τονίστηκε, είναι η παροχή υπηρεσιών προς όλες τις κατηγορίες φιλοξενουμένων καθ` όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Όπως επισημάνθηκε οι αφίξεις υπολογίζεται να αρχίσουν από τις 2 Αυγούστου και να κλιμακωθούν ως τις 10 και 11 Αυγούστου, οπότε αναμένεται ο κύριος όγκος των φιλοξενούμενων, ενώ ο μεγάλος όγκος των αναχωρήσεων θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024