Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗμερίδα για την ολυμπιακή φιλοξενία στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημερίδα για την ολυμπιακή φιλοξενία στο Ηράκλειο Κρήτης

Τις αυξημένες απαιτήσεις της Ολυμπιακής Φιλοξενίας, αλλά και την εικόνα της Ολυμπιακής πόλης, παρουσίασαν χθες στη διάρκεια Ημερίδας στο Ηράκλειο Κρήτης, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Φιλοξενίας και Διαμονής της Αθήνα 2004…

Τις αυξημένες απαιτήσεις της Ολυμπιακής Φιλοξενίας, αλλά και την εικόνα της Ολυμπιακής πόλης, παρουσίασαν<...> χθες στη διάρκεια Ημερίδας στο Ηράκλειο Κρήτης, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Φιλοξενίας και Διαμονής της Αθήνα 2004.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Capsis Beach Hotel & Sofitel Capsis Palace Hotel, στην Αγία Πελαγία, το οποίο θα είναι και το Ολυμπιακό ξενοδοχείο (Ολυμπιακό Χωριό) του Ηρακλείου και την παρακολούθησαν ξενοδόχοι, αλλά και εκπρόσωποι άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “η Κρήτη είναι ο τόπος της φιλοξενίας, πλην όμως κατά την περίοδο των Αγώνων η φιλοξενία τόσο των αθλητών και των άλλων μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας, όσο και των επισκεπτών-θεατών, δεν θα πρέπει να έχει τον τυπικό τουριστικό χαρακτήρα, αλλά να αναδεικνύει και τη ζεστασιά των Κρητών”.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι υπηρεσίες ελέγχου των τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κινητοποιηθούν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Ο Συντονιστής Λειτουργιών της Αθήνα 2004 κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης υπογράμμισε ότι το Ηράκλειο – όπως και οι άλλες Ολυμπιακές πόλεις – μπαίνουν στην τελική ευθεία, καθώς στις πόλεις αυτές οργανώνονται αυτές τις ημέρες οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί αγώνες στα νέα στάδια-γήπεδα (στο Ηράκλειο διεξάγεται αύριο ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Ελβετίας). Χαρακτήρισε, μάλιστα, το Παγκρήτιο Στάδιο πραγματικό κόσμημα για την Κρήτη, το οποίο θα πρέπει στο μέλλον να αξιοποιηθεί και στο πλαίσιο του τουρισμού (αθλητικός τουρισμός).

Ο Γενικός Διευθυντής Φιλοξενίας της ΟΕΟΑ κ. Βασίλης Νειάδας αναφέρθηκε στα μεγέθη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, από τα οποία προκύπτει ότι με αφορμή τους Αγώνες προετοιμάζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα φιλοξενίας και διαμονής που εκτελέστηκε ποτέ στη χώρα μας.

Όπως είναι γνωστό στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου από τις 11 ως και τις 23 Αυγούστου. Συνολικά, στο διάστημα αυτό θα διεξαχθούν 10 αγώνες (6 ανδρών και 4 γυναικών). Το στάδιο του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, καθώς και το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο θα χρησιμοποιηθούν ως προπονητήρια.

Στο Ολυμπιακό ξενοδοχείο Ηρακλείου θα φιλοξενηθούν όλες οι ομάδες και οι συνοδοί τους που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά, καθώς επίσης τα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Στο ίδιο θα λειτουργήσουν τόσο τα Γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), όσο και τα Γραφεία της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν 156 δωμάτια την περίοδο αιχμής. Στο ξενοδοχείο αυτό η πρόσβαση θα είναι ελεγχόμενη, καθώς θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα της Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Δεκάδες άλλα ξενοδοχεία της περιοχής Ηρακλείου θα χρησιμοποιηθούν ως κατάλυμα των δημοσιογράφων και των θεατών. Ο αριθμός αυτών, όπως αναφέρθηκε, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η κλήρωση των αγώνων του τουρνουά και να καθοριστούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο Ηράκλειο.
Η Διεύθυνση Λειτουργιών της Πόλης της Αθήνα 2004 έχει ήδη σχεδιάσει όλα τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία θα προσφέρουν στην πόλη του Ηρακλείου την Ολυμπιακή όψη της Μοναδικής Γιορτής.

Ο Διευθυντής Φιλοξενίας και Διαμονής της Αθήνα 2004 κ. Σπύρος Παππάς υπογράμμισε ότι ο τουρισμός – και όχι μόνο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων – θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος, με την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες που θα προσφερθούν στους Ολυμπιακούς επισκέπτες (και όχι μόνο τα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας) θα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.

Ειδικότερη αναφορά, τόσο στο Ολυμπιακό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όσο και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή δημοσιογράφων και θεατών, έγινε από τον Διευθυντή Διαμονής και Εγκατάστασης Ξενοδοχείων και τον Διευθυντή Τομέα Ξενοδοχείων κ.κ. Θεόδωρο Βαρβία και Αριστείδη Παυλίδη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024