Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτον ελληνικό πολιτισμό και στην Αειφορία στηρίζεται η αυθεντική φιλοξενία που πρεσβεύει το εμβληματικό NJV Athens Plaza
Ξενοδοχεία

Στον ελληνικό πολιτισμό και στην Αειφορία στηρίζεται η αυθεντική φιλοξενία που πρεσβεύει το εμβληματικό NJV Athens Plaza

Η κ. Βάνα Λαζαράκου γενική διεθύντρια του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Το NJV Athens Plaza, ιστορικό 5* ξενοδοχείο Αθήνας, σημειώνει ανακαινίσεις και εστιασμένη φιλοσοφία στην προσωποποιημένη εμπειρία επισκεπτών. Στο 2023, καταγράφει αυξημένες αφίξεις, ειδικά από ΗΠΑ, με σημαντική αύξηση εσόδων και τιμών δωματίων.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία στην Αθήνα, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχειακά 5* καταλύματα του κέντρου. Διαθέτει πλούσια ιστορία που ξεκινά από το 1980, η εξαιρετική τοποθεσία του, η πολυτέλεια και η κομψότητά του το καθιστούν διαχρονικό. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ιστορία της Αθήνας, στην πολιτιστική σκηνή της πόλης, αφού έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαμονής κορυφαίων προσωπικοτήτων και τόπος φιλοξενίας σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στα χρόνια.

Πρόσφατα η διοίκηση του ξενοδοχείου ανέλυσε την φιλοσοφία της λειτουργείας του τονίζοντας ότι κάθε χρόνο γίνονται ανακαινίσεις της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση αλλά και τον εκσυχρονισμό του κτιρίου ώστε να γίνεται πιο φιλικό στο περιβάλλον αλλά και τους σημερινούς ταξιδιώτες.

Η προσωποποίηση της εμπειρίας είναι σήμερα το κλειδί και οι άνθρωποι του NJV Athens Plaza είναι υπερήφανοι που μπορούν να την εξατομικεύουν σε κάθε επίπεδο υπηρεσιών, από την πρώτη στιγμή της άφιξης του ταξιδιώτη μέχρι και την αναχώρησή του, αντιλαμβανόμενοι άμεσα την κάθε του ανάγκη. Όλο και περισσότερο οι επισκέπτες αναζητούν εμπειρίες που προάγουν τη συναισθηματική σύνδεση, επιτρέποντάς τους φεύγοντας, να παίρνουν μαζί τους αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκτήθηκαν και να γίνονται πολύτιμες αναμνήσεις ζωής.

Η Αθήνα ανθίζει τουριστικά τα τελευταία χρόνια ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη-προορισμός. Παρότι η Αθήνα παραδοσιακά αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ώστε να καθιερωθεί ως ένας 12μηνος τουριστικός προορισμός. Έχουν γίνει επενδύσεις σε υποδομές και σε πολιτιστικά δρώμενα, ώστε να μπορέσει η Αθήνα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες όλο το χρόνο.

Σίγουρα η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, που τη συνδέουν με πολλές πόλεις του εξωτερικού, και ιδίως των ΗΠΑ, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να γίνει το ταξίδι πιο εύκολο και η πόλη «προορισμός» 12 μήνες το χρόνο. Οι αμερικανικές αεροπορικές επέστρεψαν δυναμικά στην Ελλάδα δίνοντας ώθηση στον ελληνικό τουρισμό με περισσότερες από 56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα το 2023. Το 2023, υπήρξε αύξηση κατά 27% σε αφίξεις τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που θεωρείται η σημαντικότερη αγορά Luxury τουρισμού για το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza και παραδοσιακά είναι η πρώτη αγορά του. Σημειώνονται σημαντικές αυξήσεις για το ίδιο έτος από τις αφίξεις από την Κίνα (130%), από την Αυστραλία (63%) και από την Βραζιλία (31%). Σημαντικές αγορές παραμένουν για το έτος 2023 ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2023 το ξενοδοχείο κατέγραψε αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 17%, σε σχέση με το 2022 παραμένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά πληρότητας εκτοξεύοντας τα έσοδα δωματίων 21%.

Σημειώνεται ότι το 2023 σε σχέση με το 2019 που θεωρείται από τις καλύτερες χρονιές πριν τον κορονοϊό, υπήρξε αύξηση ρεκόρ της μέσης τιμής δωματίου κατά 37,58% παραμένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά πληρότητας με αύξηση ρεκόρ εσόδων δωματίων 32,85%.

Ενισχύοντας την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας, το NJV Athens Plaza προχώρησε στην πρώτη φάση υλοποίησης των ανακαινίσεων των δωματίων του. Πενήντα διακεκριμένα ανακαινισμένα δωμάτια θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023. Τα νέα, σύγχρονα, smart δωμάτια διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο, κουφώματα νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα, άρτιο κλιματισμό, παροχές που προσδίδουν ευεξία και άνεση στον χώρο. Οι ανακαινίσεις των δωματίων ουσιαστικά ακολουθούν τις πρώτες και πολύ σημαντικές ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 σουίτες μεταξύ των ετών 2019 – 2023. Οι ανακαινισμένες σουίτες πέραν του εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενίας που προσφέρουν είναι ιδανικές για την ανάληψη μικρών ιδιωτικών, επαγγελματικών συναντήσεων.

Αειφορία

Το NJV Athens Plaza, έχει κάνει την αειφορία πραγματική αποστολή. Το ξενοδοχείο, έχοντας ξεκινήσει την αειφόρα πορεία του από το 2016, εξελίσσεται διαρκώς και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νέου ταξιδιώτη με σεβασμό στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον και με στόχο τον μηδενικό αντίκτυπο.

Σε μία εποχή όπου ο κλάδος της φιλοξενίας βιώνει νέες προκλήσεις, το NJV Athens Plaza, συμβάλλει θετικά σε έναν αειφόρο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνεχίζει να καινοτομεί και να δείχνει τον δρόμο της επόμενης ημέρας. Ακολουθώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και αναγνωρισμένα πρότυπα, συνεχίζει την ενσωμάτωση των παραμέτρων εκείνων που σχετίζονται με την διακυβέρνηση, την κοινωνία και το περιβάλλον στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, συνδυάζοντας θετικές οικονομικές επιδόσεις και το ESG αποτύπωμα για μια ακόμη πιο ισχυρή και ανθεκτική ανάπτυξη.

Η αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και η ηθική συμπεριφορά σε όλες τις πτυχές διαχείρισης, η κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία, η αξιοπιστία, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η ποιοτική και άψογη εξυπηρέτηση σαν ανταπόδοση προς τους επισκέπτες για την εμπιστοσύνη τους, το ενδιαφέρον για την οικονομική, κοινωνική και ανθρώπινη ανάπτυξη της κοινότητας, καθώς και η δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος, καθορίζουν την εικόνα, αλλά κυρίως την εμπειρία που προσφέρει το NJV Athens Plaza.

Υποστηρίζει την Ατζέντα του 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Έχει βασίσει τον Κώδικα Δεοντολογίας στις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον. Οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται σε κεντρικό άξονα γι’ αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί Ομάδα Αειφορίας (Green Team) στο Ξενοδοχείο. Στοχεύοντας στη συνειδητή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων ως συλλογικών πόρων εφαρμόζονται και αποτιμώνται δράσεις που αφορούν στους φυσικούς πόρους (νερό), στην ενέργεια και στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, στην χρήση χημικών ουσιών και στη διαχείριση αποβλήτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024