Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΘεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του ON Residence
Εγκαίνια ξενοδοχείου

Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του ON Residence

  • ON Residence

Το έργο είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Grivalia Hospitality και του Ομίλου TOR Hotel Group, μίας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης με μακρά παράδοση στον τομέα του τουρισμού, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει το 20 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια ενός νέου πολυτελούς ξενοδοχείου υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το boutique ξενοδοχείου 5 αστέρων ON Residence, ένα πολύ σημαντικό έργο για τον κλάδο του πολυτελούς ελληνικού τουρισμού.

Στα εγκαίνια έδωσε το «παρών» ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποίησε την κοπή της κορδέλας του ιστορικού αυτού έργου.

Οικοδεσπότες της επίσημης τελετής ήταν ο κ. Γιώργος Χρυσικός, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, και ο κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της TOR Hotel Group, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, θεσμικοί φορείς της συμπρωτεύουσας και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό τοπόσημο και τους ιδιαίτερους χώρους του, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική που συνδυάζει την αίγλη και την πολυτέλεια μίας άλλης εποχής με την υψηλή αισθητική και τις ανέσεις του σήμερα.

Το ON Residence αποτελεί ένα έργο-σταθμό τόσο για τον κλάδο, όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, καθώς χάρη στην εν λόγω το θρυλικό «Όλυμπος Νάουσα» επέστρεψε έπειτα από 28 χρόνια.

Ξεκινώντας τη λειτουργία του στα τέλη Απριλίου του 2022, το boutique αυτό ξενοδοχείο συμβάλλει στην αναβάθμιση της τουριστικής αγοράς της βορείου Ελλάδας και μέχρι σήμερα, έχει υποδεχτεί πάνω από 7.000 επισκέπτες κυρίως από την Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας «Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά να διαπιστώνω τα τελευταία τρία χρόνια ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σ΄ ένα ισχυρό επενδυτικό hub για τη χώρα κι έχει προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές που διευρύνουν και άλλο την τουριστική της προοπτική. Μια τέτοια επένδυση, όπως το ON Residence, στον Τουρισμό, μάς κάνει να αισιοδοξούμε και για περαιτέρω ανάπτυξη που θα βοηθήσει τόσο το υγιές Επιχειρείν όσο και την ανάπτυξη της περιοχής. Συγχαρητήρια στην Grivalia Hospitality και την οικογένεια Τορνιβούκα για την επιτυχημένη επένδυσή τους, για την ένταξη του πεντάστερου ξενοδοχείου ΟΝ Residence, που αποτελεί πραγματικό στολίδι, στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα εγκαινιάζουμε και επίσημα το ON Residence, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την οικογένεια Τορνιβούκα για την υλοποίηση αυτού του ιστορικού έργου και ως Grivalia Hospitality, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη υπερπολυτελών τουριστικών ακινήτων, πάντοτε με σεβασμό απέναντι στο φυσικό τοπίο, στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά κάθε περιοχής».

Ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της TOR Hotel Group, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ξενοδοχείο ON Residence και το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη Grivalia Hospitality με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία όσον αφορά στο σεβασμό της ιστορίας, στην ποιότητα κατασκευής και παρεχόμενων υπηρεσιών. Για την οικογένειά μας, με μια ιστορία 100 ετών στη φιλοξενία της Θεσσαλονίκης, τα σημερινά εγκαίνια είναι ένα ορόσημο και είμαστε σίγουροι ότι το ON Residence θα έχει ένα λαμπρό μέλλον που θα ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το ON Residence διαθέτει 80 εργαζόμενους, ενώ η περίοδος της ανακατασκευής διήρκησε πέντε χρόνια και σε αυτήν απασχολήθηκαν πάνω από 350 άνθρωποι.

Η ανακατασκευή του ιστορικού μερικώς διατηρητέου κτιρίου του «Όλυμπος Νάουσα», που επί δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε το 2017. Κατά το διάστημα αυτό, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023