Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΈως τις 27 Αυγούστου συνεχίζεται η 'Οινοξένεια'
Εκθέσεις

Έως τις 27 Αυγούστου συνεχίζεται η 'Οινοξένεια'

Στην εκδήλωση έναρξης η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) έδωσε το στίγμα των φετινών Οινοξενείων, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού για την ανάδειξη της περιοχής της Αιγιάλειας μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Η γιορτή έναρξης για τα φετινά Οινοξένεια ταξίδεψε τους επισκέπτες στις γεύσεις και τα αρώματα των οίνων της Αιγιάλειας, στον ατμοσφαιρικά στολισμένο κήπο με τους φοίνικες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης“.

Φέτος, για πρώτη φορά με το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας “Οινοξένεια” που προσφερόταν στην είσοδο, οι εκατοντάδες των επισκεπτών δοκίμασαν τα εκλεκτά και βραβευμένα κρασιά των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Το ενδιαφέρον κέντρισαν “Οι θησαυροί της Αιγιάλειας Γης”, το τραπέζι με τα εκλεκτά προϊόντα και τις δημιουργίες των τοπικών παραγωγών. Το εργαστήρι παιδικής δημιουργίας απασχόλησε τους μικρούς φίλους των Οινοξενείων, που επιδόθηκαν με την κατασκευή πρωτότυπων δημιουργημάτων γύρω από το κρασί, τα οποία μοίραζαν στους παρευρισκόμενους.

Μετά τα καλωσορίσματα και τους χαιρετισμούς η κα Πόπη Wallick, επικοινωνιολόγος και marketier οίνου, μίλησε για τη σημαντικότητα του θεσμού των Οινοξενείων, τη χρήση του σαν πολυεργαλείο ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και τα επόμενα απαραίτητα βήματα. Η βραδιά έκλεισε με μουσική. Η Σαββίνα Γιαννάτου με τους primavera en Salonico παρουσίασε μυσταγωγικές μελωδίες και παραδοσιακούς ήχους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Την εκδήλωση έναρξης της Πέμπτης 17 Αυγούστου “άνοιξε” η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και έδωσε το στίγμα των φετινών Οινοξενείων, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού για την ανάδειξη της περιοχής της Αιγιάλειας μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού κ. Πέτρο Δαδιώτη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρη Δριβίλα και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση των “Οινοξενείων” παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σπαρτινός, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αρίστος Τηλιγάδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βάσω Ψυχράμη, Δημήτρης Φιλιππάτος, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Γιοβάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Μπούνιας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Θανάσης Νταβλούρος και Θανάσης Παπαδόπουλος, ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Γκούμας, ο κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου από την αντιπολίτευση του Δήμου, η κα Αναστασία Πετρίδη από το “Ποτάμι”, η κα Γεωργία Ντάτσικα από τη ΝΔ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αιγιάλειας κ.κ. Γιώργος Ντίνος, Δημήτρης Καλαμίδας, Φάνης Σταυρόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, καθώς και οι οινοποιοί του Δικτύου Οινοξένεια.

Η “Οινοξένεια” συνεχίζεται έως τις 27 Αυγούστου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024