Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Utazas της Βουδαπέστης
Εμ. Αλεξανδράκης: Αναπροσαρμογή της στρατηγικής προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Utazas της Βουδαπέστης

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Ελλάδος ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή τουριστική έκθεση Utazas 2009, το Γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας / Ουγγαρίας διοργάνωσε συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας του […]

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Ελλάδος ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή τουριστική έκθεση Utazas 2009, το Γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας / Ουγγαρίας διοργάνωσε<...> συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ο διευθυντής του Γραφείου κ. Παναγιώτης Σκορδάς, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουγγαρία κ. Γεωργιλές, καθώς και Έλληνες και ξένοι Tour Operators, που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και που αποτελούν τον κορμό της τουριστικής κίνησης προς Ελλάδα.

Ο κ. Σκορδάς, μετά από χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους, επεσήμανε τις δραστηριότητες του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας / Ουγγαρίας και την ομολογουμένως επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα στην Utazas 2009, αποσπώντας το βραβείο καλύτερης παρουσίας και καλύτερου περιπτέρου.

Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας / Ουγγαρίας συντόνισε και έφερε εις πέρας τη διοργάνωση πλήθος εκδηλώσεων, όπως επίσημου Gala 500 προσκεκλημένων, καθημερινή εμφάνιση ελληνικών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, έκθεση φωτογραφίας στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης (μπροστά από το Δημαρχείο), διαφημιστικές ενέργειες (city lights, tram), συνέντευξη Τύπου, εκδήλωση παρουσίασης περιοχών και άλλες δραστηριότητες προβολής. Το σύνολο των συμμετεχόντων Tour Operator, επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετείχε ιδιαίτερα ενεργά και ότι οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τις διαφημιστικές ενέργειες θα συμβάλλουν στην προώθηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς.

Ο κ. ειδ. γραμματέας, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ενισχύει τις προσπάθειες στήριξης του ελληνικού τουρισμού μέσα από την προώθηση και συντονισμό συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων, καθώς και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Η αναπροσαρμογή της στρατηγικής προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα διεξόδου από την κρίση.

Το υπουργείο στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με διαφημιστικά προγράμματα στα σημαντικότερα ΜΜΕ του εξωτερικού, αλλά και με παράλληλες στοχευμένες ενέργειες προβολής. Εξετάζονται όλες οι πτυχές και συνιστώσες που μπορούν να κάνουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν ανταγωνιστικό. Η Πολιτεία προβαίνει σε αύξηση της τάξης του 50% των δαπανών προβολής.

Η προώθηση και ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο πολιτιστικός, θα απελευθερώσουν τον ελληνικό τουρισμό από το άκρως ανταγωνιστικό πλαίσιο του κλασσικού μοντέλου “ήλιος / θάλασσα” και θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Η νεοσυσταθείσα Ειδική Γραμματεία του υπουργείου διαχειρίζεται επενδυτικά κονδύλια στοχεύοντας στη διαφοροποίηση και αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Πρόγραμματα ενισχύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, e-marketing, κρατήσεων Β2Β, θεσμικές ρυθμίσεις για ιαματικό τουρισμό κ.α είναι μερικά από τα μέτρα που θα συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και στην ανταγωνιστικότητά του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024