Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΝαι στον τουρισμό παρά τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Ναι στον τουρισμό παρά τα τρομοκρατικά κτυπήματα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΗΡΥΤΟΣ – AWTTE: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η τουριστική έκθεση της Βηρυτού – πρωτεύουσα του Λιβάνου – Arab World Travel and Tourism Exchange, AWTTE, παρά το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε την Παρασκευή στην Αίγυπτο…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΗΡΥΤΟΣ – AWTTE: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η τουριστική έκθεση της Βηρυτού – πρωτεύουσα του Λιβάνου – Arab World Travel and Tourism Exchange, AWTTE, παρά<...> το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε την Παρασκευή στην Αίγυπτο.

Στην έκθεση συμμετείχαν 18 αραβικές και μη χώρες, και περίπου άλλες 200 εταιρίες από τον τουριστικό χώρο. Τις πρώτες δύο μέρες της έκθεση το πρωί πραγματοποιήθηκε όπου αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τον τουρισμό της Μέσης Ανατολής. Ο πρόεδρος και CEO κ. Chassan Sader της συμβουλευτικής στο χώρο του τουρισμού εταιρίας Hospitality Asset Services στη ομιλία του με τίτλο ‘The Evolution of Middle Eastern Tourism’ κάλεσε όλους τους Aραβες βασιλιάδες, προέδρους, εμίρηδες, πρωθυπουργούς, και υπουργούς τουρισμού να δουν τον τουρισμό ως ένα έσοδο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το ΑΕΠ των χωρών τους και όχι σαν μια ενόχληση. Επίσης, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το 2004 θα είναι μια ισχυρή χρονιά, χωρίς μεγάλες πολιτικές αναταραχές στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Δρας Ali Albdulla, υπουργός τουρισμού του Λιβάνου, τόνισε ότι οι μισοί περίπου τουρίστες στην χώρα του προέρχονται από την Ευρώπη, και ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την εξάλειψη των προβλημάτων που υπάρχουν για την έκδοση της βίζας. Ο Δρας Salah Eddine Al Bachir, υπουργός Δικαιοσύνης της Ιορδανίας, δήλωσε ότι η χώρα του βλέπει τον τουρισμό ως μια ευκαιρία για μείωση της ανεργίας και εξάλειψη της φτώχειας. Τόνισε ότι η κυβέρνηση του επιχορηγεί με γρήγορες διαδικασίες τις νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ στόχος της χώρας του είναι η ανάπτυξη του πολιτιστικού, οικολογικού, και συνεδριακού τουρισμού. Στρατηγική της χώρας για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να διπλασιασθούν τα έσοδα από τον τουρισμό μέχρι το 2010.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024