Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης/διασκέδασης και χειμερινούς προορισμούς
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης/διασκέδασης και χειμερινούς προορισμούς

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, αντικείμενο το συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID-19.

Από σήμερα, 30 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες ημέρες ημέρες των εορτών οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι εντατικοί και εκτεταμένοι τόσο για την τήρηση του ωραρίου, όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονιοδρομικά κέντρα. Έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Επίσης, στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024