Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΜε Χιώτικο κρασί γιορτάζει ο Αγροτουρισμός

Με Χιώτικο κρασί γιορτάζει ο Αγροτουρισμός

Με κεντρικό άξονα το κρασί και το ντεμπούτο του Χιώτικου Οίνου «Αριούσιος», ξεκινούν στη Χίο, για τρίτη συνεχή χρονιά οι Γιορτές Αγροτουρισμού (3-10 Αυγούστου), το «Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού». Συμμετέχουν […]

Με κεντρικό άξονα το κρασί και το ντεμπούτο του Χιώτικου Οίνου «Αριούσιος», ξεκινούν στη Χίο, για τρίτη συνεχή χρονιά οι Γιορτές Αγροτουρισμού (3-10 Αυγούστου), το «Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού». Συμμετέχουν πολλοί<...>και επιλεγμένοι εκθέτες από επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό (αγροτουριστικά καταλύματα, παραδοσιακά προϊόντα, τοπική γαστρονομία, κρασί, ούζο, χιώτικα λικέρ, καλλυντικά με μαστίχα, ειδικές εκδόσεις πολιτισμού, φύσης και λαογραφίας).

Η παρουσίαση του «Αριούσιου Οίνου» θα γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου, μαζί με το Μουσικό Πολυθέαμα «ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ» του καταξιωμένου Οινολόγου και Δημοσιογράφου Δημήτρη Χατζηνικολάου. Το «ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ» είναι ένα πρωτόγνωρο Οδοιπορικό στην “χώρα των Ελλ-οίνων”, ένα διαχρονικό σεργιάνι στον χώρο και τον χρόνο. Την ίδια μέρα το στέλεχος της ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., κα Στέλλα Ασκέλη, θα μιλήσει με θέμα «Αγροτουρισμός – Οινοτουρισμός και Νέες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες».

Το Πανόραμα Γεύσεων και Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο της Χίου, από τις 3 εως τις 10 Αυγούστου. Η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί ως πανηγύρι ποιότητας και αποτελεί θεσμό στην καλοκαιρινή ζωή του τόπου, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των εκθετών και της μαζικής προσέλευσης κοινού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η περσινή προσέλευση άγγιξε τους 18.000 επισκέπτες.

Τη φετινή χρονιά, η γιορτή φιλοδοξεί να επεκταθεί και εκτός των ορίων του Νομού με τη συμμετοχή Νομαρχιών και Δήμων από την υπόλοιπη Ελλάδα και με τη διοργάνωση ποικίλων θεματικών εκδηλώσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024