Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτις 23-26 Νοεμβρίου η 39η διεθνής έκθεση τουριστικής βιομηχανίας xenia

Στις 23-26 Νοεμβρίου η 39η διεθνής έκθεση τουριστικής βιομηχανίας xenia

Στο επίκεντρο μιας σημαντικής επενδυτικής δραστηριότητας, που πραγματοποιείται την τελευταία διετία στον τουριστικό τομέα, βρίσκεται η 39η διεθνής έκθεση εξοπλισμού μονάδων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας xenia, που θα πραγματοποιηθεί από […]

Στο επίκεντρο μιας σημαντικής επενδυτικής δραστηριότητας, που πραγματοποιείται την τελευταία διετία στον τουριστικό τομέα, βρίσκεται η 39η διεθνής έκθεση εξοπλισμού μονάδων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και<...>τις 26 Νοεμβρίου 2007 στο ExpoAthens. Επιδίωξη και κύριος στόχος των διοργανωτών της έκθεσης είναι, στα πλαίσια του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος της 39ης xenia, οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας και οι νέοι επενδυτές vα συναντήσουν τις σημαντικότερες εταιρίες προϊόντων και υπηρεσιών εξοπλισμού τουριστικών μονάδων, με σκοπό τη σύγχρονη οργάνωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η 39η xenia πραγματοποιείται, κατά τους διοργανωτές της, σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία έντονης τουριστικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στον ελληνικό τουρισμό.

Ειδικότερα:

  • Συνεχίζεται αμείωτη η επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων και των εγκαταστάσεων ειδικών μορφών τουρισμού. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου είχαν ενταχθεί 823 αιτήσεις για τη δημιουργία τουριστικών επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ και επιχορήγησης 1,1 δισ. ευρώ.
  • Βρίσκεται στην έναρξη η υλοποίηση του Δ΄κοινοτικού πλαισίου που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων και επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.
  • Το 2007 αναμένεται, για τρίτη συνεχή χρονιά αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, γεγονός που ενισχύει σημαντικά το θετικό κλίμα για την προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
  • Μια σειρά από παράλληλες ενέργειες, που πραγματοποιούνται σε θεσμικό επίπεδο δημιουργούν βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος και δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού περιβάλλοντος.
  • Η δημοσιοποίηση του Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό θέτει νέες ευθύνες και υποχρεώσεις σε πολιτεία και ιδιώτες και δημιουργεί για πρώτη φορά, ένα σαφές αναπτυξιακό πλαίσιο για τη δημιουργία βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.


Σημειώνεται πως σε ειδική έκδοση έχει ήδη κυκλοφορήσει το ενημερωτικό υλικό για την 39η διοργάνωσή της xenia, καταγράφοντας τα σημαντικά στοιχεία των δράσεων, που οι διοργανωτές της έκθεσης έχουν υλοποιήσει στην 40χρονη πορεία της, στην επιχειρηματικότητα, την οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνική ευθύνη.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024