Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα ΒορΟινά 'κατεβαίνουν' στην Αθήνα
Εκθέσεις

Τα ΒορΟινά 'κατεβαίνουν' στην Αθήνα

Η γνωστή εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος για 16η χρονιά στην Αθήνα.

Τα ΒΟΡΟΙΝΑ, η ετήσια παρουσίαση των κορυφαίων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Πρόκειται για την ιδιαίτερα δημοφιλή πανελλαδικά εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος“, η οποία  απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες και καταναλωτές, προσκαλώντας τους, μέσα από τα ΒΟΡΟΙΝΑ, να “ταξιδέψουν” στα αμπελοτόπια του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, εκεί απ’όπου προέρχονται κορυφαία κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Οι “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες τους, έχουν αναδείξει γηγενείς ποικιλίες, καθιέρωσαν ιδιαίτερα στυλ κρασιών και κυρίως προήγαγαν τον ελληνικό αμπελώνα, τις ποικιλίες και τον επώνυμο ποιοτικό οίνο.

Οι επισκέπτες των ΒΟΡΟΙΝΩΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς αγαπημένων κρασιών, να συζητήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2019 “απ’όπου αναμένονται εκπληκτικά κρασιά”, ορισμένα από τα οποία θα μπορέσουν ήδη να δοκιμάσουν στην εκδήλωση.

Παράλληλα, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στα ΒΟΡΟΙΝΑ, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν:

  • 11:00-13:00 “Winemakers’ masterclass: Οίνος & Ύδωρ” με προκράτηση και κόστος, Αίθουσα Golden Room.
  • 12:00-20:00 “Θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016” με το εισιτήριο στα ΒΟΡΟΙΝΑ, στην αίθουσα Grand Ballroom.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακολουθήσει τις προτάσεις των ΒΟΡΟΙΝΩΝ για την εβδομάδα πριν την εκδήλωση (VorOina Days), οι οποίες έχουν στόχο να φέρουν ακόμα περισσότερο το κοινό κοντά στο κρασί, να μάθουν για αυτό και να το απολαύσουν σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Παράλληλα, αξιόλογα wine bars δημιουργούν για τις ημέρες αυτές τις ειδικές “ΒορΟινές” λίστες κρασιού που περιλαμβάνουν προτάσεις σε ποτήρι και σε φιάλη.
 
Κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒΟΡΟΙΝΑ, το καθιερωμένο πλέον masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, στις εγκαταστάσεις του WSPC, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 18:45. Τίτλος του φετινού masterclass τυφλής γευσιγνωσίας: “Value For Money – Μία άσκηση για το value for money των ερυθρών κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, λιανικής τιμής από 20 έως 40 ευρώ” (Συμμετοχή με κρατήσεις και κόστος).

Τα ΒΟΡΟΙΝΑ με νέο λογότυπο
Η ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” στο πλαίσιο rebranding της εταιρικής ταυτότητας, των θεσμών που έχει δημιουργήσει και της λειτουργίας της, επαναπροσδιόρισε, μεταξύ άλλων, τον διακριτικό της τίτλο και δημιούργησε λογότυπα για κάθε μία από τις κύριες δραστηριότητές της που άλλωστε αποτελούν ξεχωριστά brand names.


Η εκδήλωση ΒΟΡΟΙΝΑ, ως γεγονός αλλά και ως θεσμός, έχει πλέον ανανεωμένο λογότυπο, το οποίο συνοδεύεται με τη σφραγίδα της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”. Φυσικά, διατηρεί το λογοπαίγνιο μεταξύ των λέξεων “”οίνος” και “βόρεια Ελλάδα”, που αποτυπώνεται στη λέξη “ΒΟΡΟΙΝΑ” με “οι”.

Στο νέο λογότυπο της Ένωσης, όπου οπτικά παραπέμπει σε σφραγίδα, αλλά και σε αποτύπωμα ποτηριού κρασιού, εμφανίζεται, εκτός από τον νέο διακριτικό τίτλο “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, ο γεωγραφικός προσδιορισμός “Μακεδονία – Θράκη – Ήπειρος”, περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της. Επιπλέον το λογότυπο συνοδεύει ως σύντομο διευκρινιστικό κείμενο (tag line) η φράση “Εδώ δημιουργούν οι κορυφαίοι”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024