Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΤη διασυνοριακή απασχόληση στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο διευκολύνει η Adecco

Τη διασυνοριακή απασχόληση στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο διευκολύνει η Adecco

Οι διαφορετικές προδιαγραφές που ισχύουν για την απασχόληση στον κλάδο των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και του catering ανά την Ευρώπη,αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν σχετικές ευκαιρίες εργασίας […]

Οι διαφορετικές προδιαγραφές που ισχύουν για την απασχόληση στον κλάδο των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και του catering ανά την Ευρώπη,<...>αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν σχετικές ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό. Η Adecco, που είναι εταιρία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα την εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας πιστοποίησης, με σκοπό τη δημιουργία κοινών προτύπων απασχόλησης για τον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο σύστημα πιστοποίησης της Adecco διασφαλίζει ότι οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία μέσω της εταιρίας, αξιολογούνται ως προς τις ικανότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, βάση κοινών κριτηρίων. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τη γνώση, εκ μέρους των υποψηφίων, ξένων γλωσσών, καθώς και γνώσεις που σχετίζονται με τους ενδυματολογικούς κώδικες, τη διατροφή και γαστρονομία, τα ήθη και έθιμα συγκεκριμένων χωρών.

Η εισαγωγή ομοιόμορφων προδιαγραφών εργασίας στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο και η εφαρμογή κοινών κριτηρίων αξιολόγησης αναμένεται να διευκολύνει τις διασυνοριακές τοποθετήσεις των υποψηφίων σε θέσεις εργασίας ανά την Ευρώπη. Ένας Ισπανός μπάρμαν, π.χ., που επιθυμεί να εργαστεί εκτός της χώρας του, μπορεί, μετά την πιστοποίηση του από το υποκατάστημα της Adecco Ισπανίας, να απασχοληθεί σε αντίστοιχες θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, μπορεί και πάλι να απευθυνθεί στο τοπικό δίκτυο της Adecco για να αναζητήσει αντίστοιχη θέση εργασίας, π.χ., στην Ιταλία.

“Η καθιέρωση διεθνών προτύπων πιστοποίησης αποτελεί σημαντική πρόοδο για τον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, καθώς διευκολύνει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε διαφορετικές χώρες και ανοίγει νέες ευκαιρίες για τους υποψηφίους που επιθυμούν να ακολουθήσουν διεθνείς σταδιοδρομίες” δήλωσε σχετικά ο κ. Sergio Picarelli, Chief Operating Officer και Πρόεδρος του Adecco Staffing Division.

Επιπλέον, η διαδικασία πιστοποίησης εγγυάται ότι οι εργοδότες που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω της Adecco απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε όλες τις χώρες, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Η Adecco θα παρέχει το σύστημα πιστοποίησης σε όλα τα υποκαταστήματα της, που εξειδικεύονται σε θέσεις εργασίας στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα. Οι υποψήφιοι που απευθύνονται σ` αυτά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τη διαδικασία πιστοποίησης, καθώς και για σχετικές θέσεις εργασίας από τους εξειδικευμένους, σ` αυτούς τους τομείς, συμβούλους της Adecco.

Σε αρχική φάση, το νέο σύστημα πιστοποίησης θα εφαρμοσθεί σε όλο το δίκτυο της Adecco σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Νορβηγία και Ισπανία. Η Γερμανία και η Πολωνία θα ακολουθήσουν σύντομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024