Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΗ ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό με τα τρένα
Σιδηρόδρομοι

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό με τα τρένα

Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία.

Λίγους μόλις μήνες, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η αμαξοστοιχία 53 της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

«Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου» αναφέρει η εταιρεία.

Επιβαίνουν 325 άνθρωποι -Είχαν κλείσει και τα φώτα και ο κλιματισμός

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά τις πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Λάρισα για παρολίγον σύγκρουση τρένων, εξέδωσε η Hellenic Train.

H εταιρία δηλώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, εξηγώντας ότι τα τρένα ήταν άδεια και ότι επιχειρήθηκε σύζευξη, η οποία εκλήφθηκε ως επικείμενη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει:

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ» σημειώνει

Νωρίτερα, το larissanet, ανέφερε το περιστατικό συνέβη σήμερα περίπου στις 8 το απόγευμα στο σταθμό του Μεζούρλου στη Λάρισα, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες, η μία μόλις είχε ξεκινήσει προς Αθήνα και η άλλη έφτανε στο σταθμό, ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα – όπως προβλέπεται για την κίνηση μέσα στον ιστό της πόλης – βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και κινδύνευσαν να συγκρουστούν.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024