Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕ.Ε.: Αγωγή κατά της Ελλάδας για το θέμα των οδικών μεταφορών
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ε.Ε.: Αγωγή κατά της Ελλάδας για το θέμα των οδικών μεταφορών

Αγωγή κατά της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και της Πορτογαλίας, διότι παρέλειψαν να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές κοινωνικές διατάξεις στον τομέα των οδικών μεταφορών, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδαη Ευρωπαϊκή […]

Αγωγή κατά της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και της Πορτογαλίας, διότι παρέλειψαν να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές κοινωνικές διατάξεις στον τομέα των οδικών μεταφορών, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα<...>η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν κοινοποιήσει τα εθνικά μέτρα για τη μεταφορά της οδηγίας της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής κοινωνικής νομοθεσίας στις οδικές μεταφορές. Τα κράτη μέλη όφειλαν να θεσπίσουν τις αναγκαίες νομοθετικές διατάξεις πριν την 1η Απριλίου 2007.

Για την ορθή μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο των κρατών – μελών προβλέπεται ότι ο αριθμός ελέγχων συμμόρφωσης προς τους κοινωνικούς κανόνες για το χρόνο οδήγησης και τις περιόδους ανάπαυσης αυξάνεται προοδευτικά από 1% των συνολικών ημερών εργασίας που ισχύει σήμερα σε 2% το 2008 και σε 3% το 2010.

Επίσης, απαιτούνται κάθε χρόνο τουλάχιστον έξι έλεγχοι από κοινού μεταξύ των αρμοδίων εκτελεστικών αρχών διαφορετικών κρατών μελών, καλύτερος συντονισμός και στενότερη συνεργασία στην εφαρμογή της οδηγίας, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, τυποποιημένος εξοπλισμός και δημιουργία ηλεκτρονικών συστημάτων ανταλλαγής πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η οδηγία 2006/22/EΚ της 15ης Μαρτίου 2006 καθορίζει το ελάχιστο επίπεδο εφαρμογής για να εξασφαλισθεί η απαραίτητη συμμόρφωση προς τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί με τον κανονισμό (EΚ) 561/2006 (χρόνος οδήγησης και περίοδοι ανάπαυσης) και τον κανονισμό (EΟΚ) 3821/85 (ταχογράφος).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024