Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣε 20 μέρες το πόρισμα για την αιτία του σιδηροδρομικού ατυχήματος
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος

Σε 20 μέρες το πόρισμα για την αιτία του σιδηροδρομικού ατυχήματος

Σε σειρά ανθρωπίνων λαθών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αποδίδει το προχτεσινό σιδηροδρομικό ατύχημα στο Λειανοκλάδι ο ΟΣΕ, ενώ το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής, που συνεστήθη για να διερευνήσει […]

Σε σειρά ανθρωπίνων λαθών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αποδίδει το προχτεσινό σιδηροδρομικό ατύχημα στο Λειανοκλάδι ο ΟΣΕ, ενώ το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής, που συνεστήθη για να διερευνήσει λεπτομερώς τα αίτια του<...>ατυχήματος θα ολοκληρώσει το πόρισμά της εντός 20 ημερών.

“Κανένας δεν αρνείται ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΣΕ”, όπως επισημαίνει και ο ίδιος σε σχετική του ανακοίνωση, “αντιμετωπίζει σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα”. “Αυτή ακριβώς την κατάσταση” συνεχίζει “προσπαθούμε να αλλάξουμε. Για το λόγο αυτό ο ΟΣΕ υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4,5 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετία και προχωρά σε ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, το οποίο θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η αναδιοργάνωση αυτή θα επιτρέψει την ουσιαστική αξιοποίηση των επενδύσεων και θα συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας”.

Πρώτη προτεραιότητα του ΟΣΕ, διευκρινίζει, μετά το προχτεσινό ατύχημα ήταν η άμεση περίθαλψη των επιβατών του τρένου, η οποία και επετεύχθη χάρη στην άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και τη συνεργασία των φορέων της περιοχής. Παράλληλα εξασφαλίστηκε η μεταφορά των επιβατών των υπολοίπων αμαξοστοιχιών στους προορισμούς τους με λεωφορεία. Δεύτερη προτεραιότητα ήταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η οποία ολοκληρώθηκε και από τις 5 μ.μ. της Δευτέρας η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο γίνεται κανονικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024