Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: Οι καύσωνες είναι πιθανό να επηρεάσουν το πού και πότε κάνουμε διακοπές
Κλιματική αλλαγή

TUI: Οι καύσωνες είναι πιθανό να επηρεάσουν το πού και πότε κάνουμε διακοπές

Sebastian Ebel

O CEO της TUI Sebastian Ebel δήλωσε ότι οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να ωθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν τις διακοπές τους την άνοιξη ή το φθινόπωρο και να επιλέξουν πιο δροσερούς προορισμούς.

Ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος της TUI, δήλωσε ότι οι παραθεριστές μπορεί να επιλέξουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, προς όφελος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της χώρας αφού οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή θα ωθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν διακοπές την άνοιξη ή το φθινόπωρο και να επιλέξουν πιο δροσερούς προορισμούς.

Προορισμοί όπως η βελγική ή η πολωνική ακτή μπορεί να γίνουν πιο δημοφιλείς, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης → ότι οι πυρκαγιές του Ιουλίου στη Ρόδο κόστισαν στην εταιρεία 25 εκατομμύρια ευρώ

Η TUI είπε ότι 8.000 πελάτες της είχαν εκκενωθεί από το ελληνικό νησί. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία είπε ότι το 80% των επισκεπτών της στο νησί δεν επηρεάστηκε.

Ο κ. Ebel ισχυρίστηκε ότι το κλίμα «δεν ήταν όπως περιγράφεται» και είπε ότι πήγε στη Ρόδο «την πρώτη μέρα» της έναρξης των πυρκαγιών και ήταν «έκπληκτος» επειδή η φωτιά δεν ήταν ορατή.

Συνολικά, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν όταν ξέσπασαν πυρκαγιές στη Ρόδο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και χιλιάδες βρετανοί παραθεριστές μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.

Ο κ. Ebel είπε ότι η εταιρεία επρόκειτο να διευρύνει τον αριθμό των προορισμών που προσφέρει για να μετριάσει παρόμοιους κινδύνους στο μέλλον.

Χώρες με πιο μέτριες θερμοκρασίες, όπως οι σκανδιναβικές χώρες, θα μπορούσαν να γίνουν πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί, αλλά ο κ. Ebel είπε ότι η περιοχή της Μεσογείου παραμένει ένα από τα κορυφαία μέρη για τους παραθεριστές.

Αν και τα νησιά της Μεσογείου, όπως τόνισε, παραμένουν ελκυστικά, η TUI στρέφεται και σε νέες περιοχές ως προορισμούς για παραθερισμό, όπως είναι τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, η Ζανζιβάρη ή οι ακτές της Πολωνίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

«Θα πηγαίνουμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ρώτησα τους συναδέλφους μου μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον προορισμό αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά», ανέφερε επίσης ο Ebel.

Ανέφερε δε ότι δημοφιλείς προορισμοί αυτό το καλοκαίρι ήταν η Τουρκία, η Καραϊβική, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα, τα Κανάρια Νησιά και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η TUI θα μπορούσε να εισαγάγει νέα ασφάλιση για τους τουρίστες που πηγαίνουν σε περιοχές που επηρεάστηκαν από διαταραχές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024