Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΧρεωκοπία βρετανικού OTA αφήνει άκυρες τις κρατήσεις των πελατών του
OTAs

Χρεωκοπία βρετανικού OTA αφήνει άκυρες τις κρατήσεις των πελατών του

Το βρετανικό online τουριστικό γραφείο Bookable Holidays εισήλθε σε διαχειριστικό έλεγχο, ενώ είχαν ήδη γίνει προκρατήσεις.

Το βρετανικό online τουριστικό γραφείο Bookable Holidays, με τις εμπορικές επωνυμίες bookableholidays.com και bookableholidays.co.uk μετακινούσε σε ετήσια βάση περίπου 5.500 επιβάτες. Οι υπόλοιπες κρατήσεις αφορούσαν μόνο σε διαμονή ή σε κρατήσεις που πραγματοποιήσε η εταιρεία ως εκπρόσωπος άλλων τουριστικών πρακτόρων.

Το τουριστικό γραφείο διακινούσε, μεταξύ άλλων, τουρίστες στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιάς, Κως, Ρόδος, Σαντορίνη) με all-inclusive πακέτα.

Όσοι πελάτες της εταιρείας βρίσκονται ήδη σε διακοπές και διαπιστώσουν ακύρωση της ξενοδοχειακής τους κράτησης, θα πρέεπι να επικοινωνήσουν με την ABTA (Assosiation of British Tourist Agents) εάν η κράτηση αφορά μόνο το ξενοδοχείο ή την βρετανική CAA (Civil Aviation Authority), εάν συμπεριλαμβάνει και την πτήση.

Εκπρόσωπος της CAA δήλωσε: “Επιβεβαιώνουμε ότι η Bookable Holidays (ATOL 9785) έχει διακόψει τη λειτουργία της. Η εταιρεία έχει έναν μικρό μόνο αριθμό πελατών της με προκρατήσεις, που είναι καλυμμένος με ATOL, τους οποίους η CAA θα εξυπηρετήσεις με εναλλακτικό τουριστικό πράκτορα. Βρισκόμαστε επίσης στη διαδικασία καταμέτρησης των πελατών που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό. Όλοι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικά ATOL θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν σπίτι”.

Η ABTA αναφέρει: “Εάν έχετε κλείσει το ξενοδοχείο, βίλα, διαμέρισμα ή το στούντιό σας μέσω της Bookable Holidays, παρακαλούμε να ελέγξετε τα έγγραφά σας. Η διαμονή σας ενδέχεται να σας παρασχεθεί από κάποιον άλλο πάροχο, για τον οποίο η Bookable Holidays δρούσε ως πράκτορας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε κατευθείαν με αυτόν τον πάροχο, για να διαπιστώσετε εάν έχουν λάβει την κράτησή σας. Εάν δεν έχει πραγματοποιηθει κράτηση, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα μας. Εάν έχετε κάνει κράτηση ξενοδοχείου, βίλας, διαμέρισματος ή στούντιο απευθείας από την Bookable Holidays, πιθανόν η κράτηση αυτή να μην υφίσταται”.

Η χρεωκοπία της Bookable Holidays ακολουθεί εκείνη του OTA On Holiday Group τον περασμένο Μάρτιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024