Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑλ. Αυλωνίτης: Σύσκεψη για τον τουρισμό ή κομματική φιέστα;
ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Σύσκεψη για τον τουρισμό ή κομματική φιέστα;

Το λόγο της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα, αλλά και τα αποτελέσματα της που ήταν εντελώς άσχετα κριτικάρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αυλωνίτης σε δηλώσεις του.

Σε κομματική φιέστα εξελίχθηκε η παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Κέρκυρα, με στόχο την στήριξη της υποψηφιότητας της εκλεκτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως τόνισε ο βουλευτής Κέρκυρας και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης σε δηλώσεις του.

Αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα ήρθε η Υπουργός Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα, με την θεσμική ιδιότητα της Υπουργού ή με εκείνη του κομματικού στελέχους και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός των δύο ιδιοτήτων.

Ο κ. Αυλωνίτης με σκωπτικό ύφος αναφέρθηκε στην μη πρόσκληση θεσμικών εκπροσώπων (βουλευτών, επικεφαλής των παρατάξεων στην Περιφέρεια και τους Δήμους, εκπροσώπων των εργαζομένων στον τουρισμό κ.α.) την ίδια ώρα που στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με πρόσκληση της περιφερειακής αρχής παρέστησαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της κυβερνώσας παράταξης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ!

Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων κι όχι μόνο της ΝΔ. Ήταν εντελώς άστοχες οι δηλώσεις Κεφαλογιάννη ότι ήρθε στην Κέρκυρα για να μεταφέρει τη στήριξη στην κα. Κράτσα “που κάνει εξαιρετική δουλειά”. Ή κάνεις θεσμική συζήτηση με τους φορείς του τόπου σου για τον τουρισμό ή κάνεις κομματική συγκέντρωση. Και τα δύο δεν γίνεται”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης υπήρξε επικριτικός γιατί η Υπουργός Τουρισμού δεν αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Κερκυραίους σχετικά με την μελλοντική πορεία του Τουρισμού στο νησί μας:

  • Ποιο είναι το τουριστικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προορισμού ;
  • Ποιές είναι οι κατάλληλες στρατηγικές για να συγκρατήσουμε ποιοτικό και υψηλού πολιτιστικού και οικονομικού επιπέδου επισκέπτες;
  • Σε τι ωφελούν την τοπική κοινωνία τα μεγάλα ενεργοβόρα project που δεν προσιδιάζουν με το αρχιτεκτονικό περιβάλλον μας και θα κάνουν την Κέρκυρα να μοιάζει με Dubai, δηλαδή γιατί αλλοιώνουμε και πουλάμε την Κέρκυρα χωρίς να καλυτερεύουμε την ζωή μας;
  • Γιατί δεν δίνουν λύσεις για την αρρύθμιστη οικονομία των βραχυχρόνιων μισθώσεων;
  • Γιατί δεν έχουν ακόμα συσταθεί οι DMMO για την διαχείριση και προβολή των τουριστικών προορισμών;
  • Τι συμβαίνει με την Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας και γιατί κανείς από τους παριστάμενους δεν διαμαρτυρήθηκε για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και την ασαφή εξαγγελία για παραπομπή της επαναλειτουργίας της εντός του 2024;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024