Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετος ο Δήμος Κέρκυρας με τη διοικητική συγχώνευση του λιμανιού
Λιμένες

Αντίθετος ο Δήμος Κέρκυρας με τη διοικητική συγχώνευση του λιμανιού

Στο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύονται τα Λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας όπως προβλέπεται από σχετικό σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Αντιδράσεις και στην Κέρκυρα μετά την ανακοίνωση ότι το Λιμάνι της Κέρκυρας αλλά και αυτό της Ηγουμενίτσας συγχωνεύονται στο Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας όπως προβλέπεται από σχετικό σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Γιάννης Τρεπεκλής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας έκανε λόγο για δημιουργία ενός νέου γραφειοκρατικού μηχανισμού, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να διοικείται από την Πάτρα ένα μεγάλο λιμάνι όπως της Κέρκυρας με τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά του. Ο κ. Τρεπεκλής υποστήριξε πως με στόχο την πολιτική τακτοποίηση ορισμένων, στραγγαλίζεται η καλή και επιτόπια διαχείριση των λιμανιών. Δήλωσε ότι περιμένει να δει το τελικό σχέδιο νόμου με τη διαμόρφωση που θα γίνει από τη δημόσια διαβούλευση, καλώντας την κυβέρνηση να υπάρξει αποκέντρωση. Όσον αφορά στην παραχώρηση της παραλιακής ζώνης πλην των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Κέρκυρας, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη η εργασία της επιτροπής που έχει συσταθεί προκειμένου να υλοποιηθεί η υπόσχεση των επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου και ο επικεφαλής της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου Λαϊκή Συσπείρωση, Θεόδωρος Γουλής. Ο κ. Γουλής τάχθηκε και κατά της διοικητικής σύμπτυξης του ΟΛΚΕ με το Λιμάνι της Πάτρας αναφέροντας ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι μετά την πώληση των λιμανιών, να βρεθεί στα χέρια ιδιωτών, μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της πόλης της Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024