Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυναμική κίνηση της τουριστικής σεζόν στην Ζάκυνθο
Προορισμοί

Δυναμική κίνηση της τουριστικής σεζόν στην Ζάκυνθο

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση 15,3 % για τον Απρίλιο του 2014 και οι πτήσεις του Απριλίου προέρχονταν από τις αγορές της Βρετανίας με πτήσεις χαμηλού κόστους της Easy Jet και του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, με πτήσεις από tour operators, που ξεκίνησαν από 20 Απριλίου.

Εντυπωσιακή η εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η κα Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση 15,3 % για τον Απρίλιο του 2014.

Αναλυτικότερα, οι πτήσεις του Απριλίου προέρχονταν από τις αγορές:

  • της Βρετανίας με πτήσεις χαμηλού κόστους της Easy Jet
  • του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, με πτήσεις από tour operators, που ξεκίνησαν από 20 Απριλίου.

“Σχετικά με την κίνηση της εσωτερικής αγοράς, βλέπουμε ότι φέτος η κίνηση του λιμανιού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτό οφείλεται στην σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων των ΙΧ, αλλά και των επιβατών. Η τιμές των εισιτηρίων με το πλοίο (Κυλλήνη-Ζάκυνθος) είναι πια ιδιαίτερα προσιτές, για παράδειγμα, για μία τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο το κόστος είναι  περίπου μόνο 30 ευρώ”, τονίζει η κα Τετράδη.

“Η κίνηση παρόλα αυτά δεν αντικατοπτρίστηκε στα ξενοδοχεία, όπου οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές για την περίοδο του Πάσχα, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50%, παρότι οι τιμές ήταν πολύ ελκυστικές και τους Έλληνες να προτιμούν το εξοχικό τους ή τα εξοχικά συγγενών και φίλων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024