Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓαλλία: Χιλιάδες εκκενώσεις λόγω μεγάλων πυραγιών στα Πυρηναία
Πυρκαγιές

Γαλλία: Χιλιάδες εκκενώσεις λόγω μεγάλων πυραγιών στα Πυρηναία

Παραθεριστές και κάτοικοι εγκαταλείπουν τουριστικές περιοχές λόγω μεγάλων πυρκαγιών στην Γαλλία.

Χιλιάδες κάτοικοι και παραθεριστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα κάμπινγκ τους στην Γαλλία καθώς μια ταχέως εξελισσόμενη πυρκαγιά εξαπλώθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία, χθες το απόγευμα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή των Πυρηναίων έπληξε πόλεις στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας προκαλώντας μαζικές εκκενώσεις. Οι πυρκαγίες και φέτος πλήττουν βασικούς τουριστικούς προορισμούς όπως έγινε και με τη Ρόδο.

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες και ντόπιοι απομακρύνθηκαν από τέσσερα κάμπινγκ και δύο κατοικίες κοντά στο Saint-André και το Argelès-sur-Mer, ακριβώς νότια της πόλης Perpignan, καθώς οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά.

Η κόλαση έφτασε στις κατοικημένες περιοχές αφού εξαπλώθηκε πάνω από 500 εκτάρια γης στην περιοχή Pyrenees-Orientales, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη συνεχιζόμενη ξηρασία του τρέχοντος έτους. Εκατοντάδες πυροσβέστες και πολλά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η φωτιά εξαπλώθηκε ασυνήθιστα γρήγορα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που έφτασαν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Δεκαεπτά πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Τριάντα σπίτια, ένα κάμπινγκ και μια αποθήκη υπέστησαν ζημιές, οι δρόμοι αποκλείστηκαν και τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ του Perpignan και των ισπανικών συνόρων ανεστάλησαν προσωρινά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024