Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓνωριμία Ούγγρων δημοσιογράφων με την Κρήτη
Προώθηση προορισμού

Γνωριμία Ούγγρων δημοσιογράφων με την Κρήτη

Τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη περιλαμβάνεται σταθερά στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ούγγρων τουριστών, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ουγγρικής τουριστικής αγοράς.

Την Κρήτη της ιστορίας, των παραδόσεων και των μύθων επισκέφθηκαν από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου έξι Ούγγροι δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και η αγορά της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δ/νσεις Τουρισμού των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και με την υποστήριξη της Aegean Airlines. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των Ούγγρων δημοσιογράφων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως η κρητική φιλοξενία, η γαστρονομία, η παράδοση και το μοναδικό φυσικό κάλλος του.


Οι Ούγγροι δημοσιογράφοι στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κα Ελένη Μελιτά (στο μέσον), και τον υπεύθυνο Marketing – Press της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κ. Γιάννη Ραφαλιά (δεύτερος από δεξιά).

Στο press trip συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ της Ουγγαρίας Vivien Bencze για το περιοδικό “nlcafe” (2,5 εκατ. αναγνώστες), Peter Vigh για το περιοδικό “Ecolife“, Tekla Tukacs για το περιοδικό “Femcafe” (2 εκατ. αναγνώστες), Andrea Szekeres για το περιοδικό “Travelo” αποκλειστικά για ταξίδια, Kristina Janotka για το ποικίλης ύλης περιοδικό “Hot magazin” και Agnes Vago του “Tourismus online“.


Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των Ούγγρων δημοσιογράφων σε workshop παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και επισκέψεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης (Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), σε παραδοσιακά χωριά (Μαργαρίτες, Ανώπολη Χανίων, Χώρα Σφακίων, Λουτρό), σε μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας, όπως η Κνωσσός και ιστορικής σημασίας όπως η Μονή Αρκαδίου και η Σπιναλόγκα, καθώς και σε τοπία εξαιρετικού κάλους όπως το Κουρταλιώτικο φαράγγι και το φαράγγι του Ίμβρου. Επίσης, οι Ούγγροι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshop παραγωγής τυριού και παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο, να γευτούν εξαιρετικά κρασιά εμπνευσμένων νέων οινοπαραγωγών και να επισκεφτούν εργαστήριο αγγειοπλαστικής.

Τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη περιλαμβάνεται σταθερά στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ούγγρων τουριστών, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ουγγρικής τουριστικής αγοράς.

Στη φωτογραφία, οι Ούγγροι δημοσιογράφοι στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Gov Περιφέρειας Κρήτης, κ. Κυριάκο Κώτσογλου (πρώτος από αριστερά), την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κα Ελένη Μελιτά (τρίτη από αριστερά), τον υπεύθυνο Marketing – Press της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κο Γιάννη Ραφαλιά (τέταρτο από αριστερά) και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκο Αλεξάκη (στο μέσον) και κα Ελένη Βιουγιουκαλάκη (πρώτη από δεξιά).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024