Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: Προτεραιότητα στη διάσωση της τουριστικής οικονομίας των νησιών που επλήγησαν από το Προσφυγικό
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: Προτεραιότητα στη διάσωση της τουριστικής οικονομίας των νησιών που επλήγησαν από το Προσφυγικό

Κατά την επίσκεψή της στη Σάμο η Φ. Αραμπατζή δήλωσε ότι η τραγική διαχείριση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης από την Κυβέρνηση, που η ίδια γιγάντωσε σε συνδυασμό με την άγρια φοροεπιδρομή στον τουριστικό κλάδο και την κατάργηση της νησιωτικότητας είχε ως συνέπεια την καταδίκη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, την καθήλωση των αφίξεων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και άρα την επιδείνωση της οικονομικής δυσπραγίας.

Τη Σάμο, ένα νησί, που επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, επισκέφθηκε χθες, 8 Σεπτεβρίου η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κα Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κα Αραμπατζή επανήλθε με σειρά επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουριστικού και εμπορικού κόσμου του νησιού σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης, που είχε στην Αθήνα στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη της, τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν λόγω του προσφυγικού αλλά και τις θέσεις και προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Κατρακάζο η κα Αραμπατζή ζήτησε επίσημα στοιχεία για τις καταγεγραμμένες αφίξεις τουριστών στο νησί, οι οποίες συνεχίζουν να σημειώνουν  πτώση της τάξης του -17%, ακόμη και στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η κα Καλογήρου υπογράμμισε ότι η μείωση της ζημίας, η αποφυγή της καταστροφής, με την οποία ξεκίνησαν τον Μάιο (-45%) οφείλεται καθαρά στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των επαγγελματιών, καταδεικνύοντας της πλήρη εγκατάλειψη του νησιού από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην ατζέντα της συζήτησης οι αντιδράσεις για την ενδεχόμενη δημιουργίας δεύτερου hot spot στη Σάμο από την Κυβέρνηση όσο και το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα όλων των πυλών εισόδου στο Αιγαίο, έτσι ώστε να μη χαθούν άλλες αφίξεις τουριστών όπως έγινε δυστυχώς φέτος.

Η τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε ότι πρώτο μέλημα της αντιπολιτευτικής δράσης της ΝΔ, είναι η διάσωση της Τουριστικής οικονομίας των νησιών, που επλήγησαν από το προσφυγικό, για το 2017.

Στη συνάντησή της με τον δήμαρχο Σάμο κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και το Νομικό Πρόσωπο Τουρισμού του Δήμου Σάμου, η κα. Αραμπατζή επανέλαβε τη συντονισμένη πίεση, που θα ασκήσει η ΝΔ στην κυβέρνηση για τη στήριξη του τουρισμού των πληγέντων νησιών εξ αιτίας του προσφυγικού και την αναστροφή της “γκρίζας τουριστικής εικόνας”, που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να ανακοπεί η αρνητική πορεία του, αλλά και να ανακουφιστεί η τοπική οικονομία.

Αμέσως μετά η κα Αραμπατζή συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Σάμου με Φορείς, Ενώσεις και Συλλόγους της Τουριστικής και εμπορικής ζωής του Νομού οι οποίοι της εξέφρασαν την αγωνία τους για τη βαθιά ύφεση, που σημειώνει η τουριστική τους οικονομία, κάνοντας λόγο για μείωση του εισοδήματός τους, που θα αγγίξει το -35%.

Η κα Αραμπατζή σημείωσε ότι η τραγική διαχείριση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης από την κυβέρνηση, που η ίδια γιγάντωσε σε συνδυασμό με την άγρια φοροεπιδρομή στον τουριστικό κλάδο και την κατάργηση της νησιωτικότητας είχε ως συνέπεια την καταδίκη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, την καθήλωση των αφίξεων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και άρα την επιδείνωση της οικονομικής δυσπραγίας. Διαβεβαίωσε δε ότι η ΝΔ, ως αυριανή Κυβέρνηση, θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση, προτεραιότητα στην προστασία της νησιωτικότητας και στην προάσπιση με μέτρα και κίνητρα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικότητας, με στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024