Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύμφωνο συνεργασίας για την ανάδειξη των 'βημάτων του Αποστόλου Παύλου' σε Κόρινθο και Καβάλα
Θρησκευτικός τουρισμός

Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάδειξη των 'βημάτων του Αποστόλου Παύλου' σε Κόρινθο και Καβάλα

Τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν από κοινού δράσεις προβολής της θεματικής διαδρομής και ενέργειες ενδυνάμωσης προσέλευσης επισκεπτών προσκυνηματικού ενδιαφέροντος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσαν χθες οι δήμαρχοι Καβάλας και Κορινθίων κα Δήμητρα Τσανάκα και κ. Αλέξανδρος Πνευματικός για το σύμφωνο συνεργασίας το οποίο νωρίτερα το πρωί υπέγραψαν για την ανάδειξη των βημάτων του Αποστόλου Παύλου στις δύο πόλεις, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη διάδοση του Χριστιανισμού. Τους δύο δημάρχους συνόδευαν, από το Δήμο Κορινθίων ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Τουρισμού κ. Ανδρέας Ζώγκος και από το Δήμο Καβάλας η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κα Αναστασία Ιωσηφίδου και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ευαγγελία Δρακονάκη.

Σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι η προώθηση – προβολή των δυο αυτών σημαντικών σταθμών, με στόχο την προσέλκυση ή και την αύξηση του ενδιαφέροντος επισκεπτών θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Ακόμη, η συμφωνία αυτή αποτελεί την προμετωπίδα για την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των υπολοίπων σταθμών που συνθέτουν τη θεματική θρησκευτική διαδρομή “Βήματα του Απ. Παύλου” σε ελλαδικό και όχι μόνο χώρο.

Όπως συμφωνήθηκε, τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν από κοινού δράσεις προβολής της θεματικής διαδρομής και ενέργειες ενδυνάμωσης προσέλευσης επισκεπτών προσκυνηματικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα:

1. Διοργάνωση Fam – Press Trips για την από κοινού προβολή των προορισμών σε tour operators, travel agents, opinion leaders κ.ά.
2. Δημιουργία από κοινού προωθητικού υλικού που θα χρησιμοποιείται σε παρουσιάσεις, εκθέσεις είτε γενικού είτε θεματικού ενδιαφέροντος. Τέτοια προωθητικά υλικά ενδεικτικά είναι η δημιουργία βίντεο, εντύπου κ.ά.
3. Κοινές δράσεις παρουσίας σε εκθέσεις, συνέδρια και fora με θέμα τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό.
4. Κοινές δράσεις εμπλουτισμού του δικτύου πόλεων – σταθμών στην πορεία του Απ. Παύλου στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο.
5. Διεκδίκηση οικονομικής στήριξης ανάπτυξης του θεματικού – θρησκευτικού άξονα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
6. Συνεργασία με εκκλησιαστικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, καθώς και με Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς εξειδικευμένους στο θρησκευτικό τουρισμό.
7. Δημιουργία από κοινού θεματικής έκθεσης για την προώθηση του προσκυνηματικού και πολιτιστικού τουρισμού.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024