Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχόμενοι οι φορολογικοί έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές
Οικονομία

Συνεχόμενοι οι φορολογικοί έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές

Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε τουριστικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τριήμερο 2-4 Αυγούστου συνεχίστηκαν οι συντονισμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε διάφορους προορισμούς της χώρας, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερη τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν φορολογικούς ελέγχους, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της ποινικής και φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων που αφορούν την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 41 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως τη Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, τη Νυφίδα Πολιχνίτου, τα Βατερά, τη Μήθυμνα, τη Σκάλα Σικαμείας, την Πέτρα, τη Σκάλα Καλλονής και τη Σκάλα Ερεσού, ενώ σε 25 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Στις παραβάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η λειτουργία 4 καταστημάτων και επιχειρήσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η εργασία 38 ανασφάλιστων ατόμων, ενώ σε 9 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 23 αποδείξεις λιανικής πώλησης για διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, 31 εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και (34) εργάζονταν χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024