Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟ κοινός φορτιστής κινητών τηλεφώνων είναι πραγματικότητα
Διευκολύνσεις και για τα ταξίδια

Ο κοινός φορτιστής κινητών τηλεφώνων είναι πραγματικότητα

Ένας κοινός φορτιστής συμβατός με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε μάρκας είναι η απλή ιδέα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη προωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Χάρη στη συνεργασία μεταξύ 14 εταιρειών και […]

Ένας κοινός φορτιστής συμβατός με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε μάρκας είναι η απλή ιδέα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη προωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Χάρη στη<...> συνεργασία μεταξύ 14 εταιρειών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η λύση βρέθηκε: onechargerforall.eu. Νέα τεχνικά πρότυπα για κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2010. Χθες, ο αντιπρόεδρος Antonio Tajani έλαβε δείγμα του κοινού συμβατού φορτιστή από την Bridget Cosgrave, γενική διευθύντρια της DIGITALEUROPE, της μεγαλύτερης ένωσης του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας.

“Χαιρετίζω τη σταδιακή παραγωγή των νέων φορτιστών κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο νέο πρότυπο ΕΕ. Πρόκειται για πραγματικά καλές ειδήσεις για τον ευρωπαίο καταναλωτή. Τώρα περιμένουμε την άφιξη του νέου φορτιστή και των συμβατών κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων. Καλώ τη βιομηχανία να επιταχύνει την διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να μπορούν οι πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός κοινού φορτιστή, το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο κ. Tajani, αρμόδιος για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα.

Η σημερινή ημέρα σημαδεύει την έναρξη μιας διαδικασίας εφαρμογής που κινήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η υποστήριξη της Επιτροπής έδωσε τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να εξασφαλίσουν αυτό το πλεονέκτημα για τους ευρωπαίους καταναλωτές σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η ΕΕ πέτυχε την κοινή λύση φόρτισης ακολουθώντας μια προσέγγιση κοινής λογικής προς όφελος όλων – χωρίς να απαιτείται καμία νέα ρύθμιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστεί με τον κλάδο παραγωγής, ώστε να μπορέσουν οι ευρωπαίοι καταναλωτές να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία αυτή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η δημοσίευση των προτύπων τον Δεκέμβριο του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν πλέον οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στο σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και διαλειτουργικά. Τα συμβατά κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων μπορούν πλέον να λειτουργούν με τον ίδιο κοινό φορτιστή – ένα μεγάλο βήμα προόδου για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024