Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚατατέθηκε το ν/σ για τη Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών και Ακτοπλοϊκών Εταιριών
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Κατατέθηκε το ν/σ για τη Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών και Ακτοπλοϊκών Εταιριών

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ομαλή δραστηριοποίηση του ακτοπλοϊκού στόλου καθώς και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ενδομεταφορών, κατατέθηκε χτες στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας…

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ομαλή δραστηριοποίηση του ακτοπλοϊκού στόλου καθώς και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ενδομεταφορών, κατατέθηκε<...>χτες στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιβατών και των Ακτοπλοϊκών Εταιριών στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι καταρτίστηκε σχετικό προσχέδιο νόμου, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στις 26/03/07, στην οποία μετείχαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Ενώσεις Καταναλωτών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και άλλοι φορείς και οργανώσεις.

“Πρωτοπορώντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ΥΕΝ”, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του, “θεσπίζει το νομικό πλαίσιο προστασίας των επιβατών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες”, με στόχο:

  1. Τη διασφάλιση παροχής στον επιβάτη αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες θα διέπονται από χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και ακρίβειας προς όφελος των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών και του ελληνικού τουρισμού.

  2. Τη σαφή ενίσχυση των δικαιωμάτων του επιβάτη και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και προστασίας από την Πολιτεία.

  3. Τη βελτίωση της φιλικότητας των θαλασσίων μεταφορών προς τον επιβάτη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως χτες κατατέθηκε και το σχέδιο νόμου για την Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας, για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024