Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκυβέρνητο το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph στον κόλπο του Μεξικού
Κρουαζιέρα

Ακυβέρνητο το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph στον κόλπο του Μεξικού

Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph της Carnival Cruise Lines ρυμουλκείται στο λιμάνι Mobile της Αλαμπάμα, καθώς βρίσκεται ακυβέρνητο, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στο μηχανοστάσιο. Δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου Carnival Triumph της Carnival Cruise Lines προκάλεσε πολλαπλές βλάβες με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακυβέρνητο 150 μίλια από τη χερσόνησο του Γιουκατάν, στον κόλπο του Μεξικού. Δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Το πλοίο, με 3.143 επιβάτες και 1.086 μέλη πληρώματος, έχει μείνει χωρίς ρεύμα και ρυμουλκείται στο λιμάνι Mobile της Αλαμπάμα, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο. Αρχικά ήταν να ρυμουλκηθεί στο Μεξικό, αλλά αποφασίστηκε αλλαγή του προορισμού.

Στο εσωτερικό του η κατάσταση είναι χαοτική, καθώς οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν υπάρχει κλιματισμός, οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για να βρουν φαγητό, ενώ οι κατάσταση είναι δυσκολότερη για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

Οι συνθήκες υγιεινής του πλοίου που περιγράφουν οι επιβάτες στους οικείους τους, είναι αρκετά δύσκολες, καθώς, όπως αναφέρουν, εξ αιτίας μάλιστα και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, αρκετοί αναγκάζονται να κοιμούνται στο κατάστρωμα.

Ο εκπρόσωπος της Carnival, Vance Gulliksen δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήμαρα και ότι η εταιρεία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. “Έχουμε αποκαταστήσει τη λειτουργία στις τουαλέτες σε κάποιους από τους κοινόχρηστους χώρους και σε καμπίνες. Υπάρχει τρεχούμενο νερό για μπάνιο, αν και κρύο -και κάποιοι ανελκυστήρες λειτουργούν”.

Όσον αφορά στην τροφοδοσία, ανέφερε ότι γεύματα έχουν παραδοθεί στο πλοίο από δύο άλλη πλοία της Carnival. “Όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αισθάνονται όσο άνετα γίνεται”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carnival, Gerry Cahill.“Λυπούμαστε πάρα πολύ για την ταλαιπωρία, τη δυσφορία και την απογοήτευση που αισθάνονται οι φιλοξενούμενοί μας”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες, ενώ ακύρωσε τις άλλες δύο προγραμματισμένες κρουαζιέρες του πλοίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024