Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςSeajets: Πρόταση για την εξαγορά της ΑΝΕΚ – Συνεδριάζει το ΔΣ
Ναυτιλιακά

Seajets: Πρόταση για την εξαγορά της ΑΝΕΚ – Συνεδριάζει το ΔΣ

Προ ημερών η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εισήγησή της πρότεινε τη συγχώνευση δια της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την «Attica Group».

Πρόταση εξαγοράς μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις υπέβαλαν στις πιστώτριες Τράπεζες τρεις εταιρείες «μέλη της Seajets», σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτιλιακής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί στους μετόχους και στους δανειστές της εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η σχετική επιστολή των τριών εταιρειών, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η ολομέλεια της επιτροπής ανταγωνισμού στην εισήγησή της πρότεινε τη συγχώνευση δια της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την «Attica Group», ενώ θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, για να εξετάσει το θέμα.

Η ανακοίνωση της ANEK

Στα πλαίσια της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, κατόπιν της από 22 Ιουνίου 2023 επιστολής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, το οποίο αναφέρεται στην «επικείμενη συνεδρίαση της επιτροπής ανταγωνισμού, η οποία θα αποφανθεί επί της απορροφήσεως της ΑΝΕΚ από την Attica Group και σε σενάρια που φέρουν τον Μάριο Ηλιόπουλο – πάντα μέσω των κυπριακών εταιρειών της κόρης του Δέσποινας – να παρεμβαίνει στη διαδικασία προβαίνοντας σε προσφορά προς τις πιστώτριες Τράπεζες για να αποκτήσει ο ίδιος τις μετοχές της ΑΝΕΚ και να εμποδίσει την συγχώνευση», η εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 16.06.2023 κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της εταιρείας επιστολή τριών εταιρειών, «μελών της Seajets», απευθυντέα προς τις δανείστριες της εταιρείας και προς τους μετόχους εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία καταθέτουν πρόταση για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και στους Δανειστές της Εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η επιστολή, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης. Η εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εφόσον συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023