Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΠΑΜΕ: Ολοκληρωτική παράδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια
Λιμένες

ΠΑΜΕ: Ολοκληρωτική παράδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια

Η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας δε θα έχει επίπτωση μόνο στους λιμενεργάτες και στις συνθήκες δουλειάς τους, θα έχει άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους στα πλοία, στα ναυπηγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, στους μικρούς αλιείς και αγρότες, ακόμα και στις εισαγωγές και εξαγωγές, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ.

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών, στα μονοπώλια. Με βάση τις συμφωνίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, στόχο έχουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στο 2013, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Το τυρί στη φάκα είναι η περιβόητη ‘ανάπτυξη’, οι υποσχέσεις ότι κάθε λιμάνι θα γίνει πόλος επενδύσεων. Λένε ψέματα”, τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

“Την ‘εργασιακή ζούγκλα’ στη COSCO, τις συνθήκες εργασίας στα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατηγά πλοία, με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ – κοινωνικοασφαλιστική προστασία συνδικαλιστική οργάνωση, τα διατυμπανίζουν ως ‘πρότυπα’ για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η πολυδιαφημιζόμενη εκποίηση των λιμανιών, των μαρίνων, των αιγιαλών, στο μεγάλο κεφάλαιο οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος των εργαζομένων.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας δε θα έχει επίπτωση μόνο στους λιμενεργάτες και στις συνθήκες δουλειάς τους, θα έχει άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους στα πλοία, στα ναυπηγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, στους μικρούς αλιείς και φτωχούς αγρότες, ακόμα και στις εισαγωγές και εξαγωγές που περιλαμβάνουν κρίσιμους τομείς, στρατηγικής σημασίας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα προς όφελος τους, αντίθετα προετοιμάζονται σε βάρος τους πρόσθετα αντεργατικά μέτρα, στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, αυξάνουν τον βαθμό εκμετάλλευσης, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης.

Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να δυναμώσει ο δρόμος της ταξικής πάλης, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο εργατικό κίνημα που αποτελούν πλειοψηφία οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, να αναπτυχθούν αγώνες σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για λιμάνια λαϊκή περιουσία, ενταγμένα στο κεντρικό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023