Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑνεκμετάλευτη η πολλά υποσχόμενη αγορά των ηλικιωμένων τουριστών

Ανεκμετάλευτη η πολλά υποσχόμενη αγορά των ηλικιωμένων τουριστών

Η αγορά των ηλικιωμένων τουριστών αποτελεί μια ανεκμετάλευτη αγορά σύμφωνα με τον κ. Dick Stroud, επισκέπτη καθηγητή του London Business School, ο οποίος έδωσε ειδική διάλεξη για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της τουριστική έκθεσης στο Λονδίνο World Travel Market

Η αγορά των ηλικιωμένων τουριστών αποτελεί μια ανεκμετάλευτη αγορά σύμφωνα με τον κ. Dick Stroud, επισκέπτη<...> καθηγητή του London Business School, ο οποίος έδωσε ειδική διάλεξη για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της τουριστική έκθεσης στο Λονδίνο World Travel Market που τελείωσε χθες.

«Έχουμε λάθος εκτιμήσει το εύρος της αγοράς που αποτελείται από ανθρώπους άνω των 50 ετών, οι οποίοι είναι υγιείς και θέλουν να διασκεδάσουν», τόνισε ο κ. Stroud κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Πιστεύω ότι ορισμένες μικρές επιχειρήσεις το έχουν καταλάβει και εστιάζουν σε αυτή την αγορά. Αλλά από την άλλη πιστεύω ότι οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου προσέξει τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Οι άνθρωποι πάνω από 60, που έχουν χρήματα και χρόνο, μόνο στην Μεγάλη Βρετανία είναι το 20% του πληθυσμού, ενώ το 1950 ήταν το 12%, και οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το 2020 θα είναι το το 40% του πληθυσμού θα είναι πάνω από 50 χρονών».

Ένα πολύ σοβαρό στοιχείο είναι ότι οι άνθρωπο με ηλικία πάνω από 50 έχουν στην κυριότητα τους τα τρία τέταρτα των περιουσιακών στοιχείων, ενώ ελέγχουν περίπου τα μισά χρήματα που ξοδεύονται σε όλη τη χώρα. Δηλάδη, σύμφωνα με τον κ. Stroud η αγοραστική τους δύναμη είναι πολύ μεγάλη. Στην πρόσφατη έρευνα του κ. Stroud με τίτλο Understanding Fiftysomethings, οι διακοπές λαμβάνονται υπόψη ως συνώνυμο με τη σύνταξη. Παρόλα αυτά το 80-90% των τουριστικών διαφημίσεων έχουν ως στόχο τους την ηλικία των 18-35 ετών.

Τέλος, ο κ. Stroud, που ειδικεύεται στο marketing της αγοράς των ηλικιωμένων ανθρώπων δήλωσε ότι μια μέθοδος για την προσέγγιση αυτής της αγοράς είναι το Internet με εργαλεία το web και το e-mail marketing. Όσο και αν φαίνεται παράδοξο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν πια εμπειρία στην χρήση του Internet πράγμα που πρέπει να αξιοποιήσουν οι υπεύθυνοι του marketing των τουρστικών επιχειρήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024