Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 4% των διεθνών τουριστικών αφίξεων με ρεκόρ 1,2 εκατ. τουριστών το 2015
Τουριστικές αφίξεις

Αύξηση 4% των διεθνών τουριστικών αφίξεων με ρεκόρ 1,2 εκατ. τουριστών το 2015

Το 2016 η ανάπτυξη αναμένεται να είναι ισχυρότερη στην Ασία και τον Ειρηνικό (+4-5%) και την Αμερική (+4-5%), ακολουθούμενη από την Ευρώπη (+3,5-4,5%). Οι προβλέψεις για την Αφρική (+2-5%) και τη Μέση Ανατολή (+2-5%) είναι θετικές, αν και με μεγαλύτερο βαθμό αβεβαιότητας και μεταβλητότητας.

Οι διεθνείς τουριστικές τουριστών αυξήθηκαν κατά 4,4% το 2015 για να φτάσουν συνολικά τα 1,184 δισεκατομμύρια το 2015, σύμφωνα με τηο Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Περίπου 50 εκατ. περισσότεροι τουρίστες (επισκέπτες με διανυκτέρευση) ταξίδεψαν σε διεθνείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο το 2015, σε σύγκριση με το 2014.

“Ο διεθνής τουρισμός έφθασε σε νέα ύψη το 2015. Η ισχυρή επίδοση του τομέα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε πολλά μέρη του κόσμου. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για τις χώρες να προωθήσουν πολιτικές που ενισχύουν τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης των μετακινήσεων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη βιωσιμότητα“, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai.

Η ζήτηση ήταν μεγάλη σε γενικές γραμμές, αν και με ανάμεικτα αποτελέσματα μεταξύ των επιμέρους προορισμών, λόγω των ασυνήθιστα έντονων διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, καθώς και την άνοδο της ανησυχίας για θέματα ασφάλειας.

“Τα αποτελέσματα του 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου και των φυσικών αλλά και ανθρωπογενών κρίσεων σε πολλά μέρη του κόσμου. Δεδομένου ότι το τρέχον περιβάλλον επισημαίνει με συγκεκριμένο τρόπο τα ζητήματα της ασφάλειας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συλλογική μας ικανότητα να προωθήσουμε τα ασφαλή και άνετα ταξίδια. Στο πλαίσιο αυτό, ο UNWTO προτρέπει τις κυβερνήσεις να συμπεριλάβουν το τουριστικό management στο πρόγραμμα, στις δομές και τις διαδικασίες της εθνικής τους ασφάλειας, όχι μόνο για να διασφαλιστεί ότι η έκθεση του κλάδου σε απειλές ελαχιστοποιείται, αλλά και να μεγιστοποιήσουν την ικανότητα του κλάδου να στηρίξει την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, για απρόσκοπτα και ασφαλή ταξίδια”, πρόσθεσε ο κ. Rifai.

Η αύξηση στους ανεπτυγμένους οικονομικά προορισμούς (+5%) υπερέβη αυτήν στις αναδυόμενες οικονομίες (+4%), ενισχυμένη από τα καλά αποτελέσματα της Ευρώπης (+5%).

Κατά περιφέρεια, η Ευρώπη, η Αμερική και η Ασία-Ειρηνικός σημείωσαν αύξηση περίπου 5% το 2015. Οι αφίξεις στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 3%, ενώ στην Αφρική, με περιορισμένα τα διαθέσιμα στοιχεία. εκτιμάται μια μείωση 3%, κυρίως λόγω των ‘φτωχών” αποτελέσμάτων στη Βόρεια Αφρική, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 1/3 των αφίξεων στην περιοχή.

Θετικές οι προοπτικές για το 2016
Τα αποτελέσματα από τον UNWTO Confidence Index παραμένουν σε μεγάλο βαθμό θετικά για το 2016, αν και σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με βάση την τρέχουσα τάση και τις συγκεκριμένες προοπτικές, ο UNWTO προβλέπει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα αυξηθούν κατά 4% το 2016 σε όλο τον κόσμο.

Κατά περιφέρεια, η ανάπτυξη αναμένεται να είναι ισχυρότερη στην Ασία και τον Ειρηνικό (+4-5%) και την Αμερική (+4-5%), ακολουθούμενη από την Ευρώπη (+3,5-4,5%). Οι προβλέψεις για την Αφρική (+2-5%) και τη Μέση Ανατολή (+2-5%) είναι θετικές, αν και με μεγαλύτερο βαθμό αβεβαιότητας και μεταβλητότητας.

Presentation- 2015 International Tourism Results and Prospects for 2016

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024