Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜεγάλο το ενδιαφέρον των Ιαπώνων τουριστών να έρθουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ιαπώνων τουριστών να έρθουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, ο αγροτουρισμός και τα θεματικά πάρκα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιαπώνων τουριστών, όπως διαπίστωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος μετά από σειρά επαφών […]

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, ο αγροτουρισμός και τα θεματικά πάρκα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος<...> των Ιαπώνων τουριστών, όπως διαπίστωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος μετά από σειρά επαφών με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών της Ιαπωνίας, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Γιοκοχάμα.

Ειδικότερα, μεγάλος αριθμός Ιαπώνων αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το 2004 την περίοδο των αγώνων, σε σημείο που έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον για συμμετοχή Ιαπώνων σε προγράμματα εθελοντισμού, όπως ανέφεραν στον κ. Γεωργακόπουλο οι Ιάπωνες tour operators.

Για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα, τονίστηκε ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά η δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα, θέμα για το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, θα αναζητηθούν οι καλύτεροι τρόποι συμφωνίας σε συνεννόηση με τους τουριστικούς πράκτορες των δύο χωρών.

Οι Ιάπωνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό υπολογίζονται σε 16 εκατομμύρια ετησίως, εκ των οποίων περίπου 3,5 εκατ. ταξιδεύουν στην Ευρώπη και από αυτούς μόνο 100.000 έρχονται στην Ελλάδα. Για το 2003 αναμένεται αύξηση 5% των αφίξεων από Ιαπωνία στην Ελλάδα, η οποία θα κλιμακωθεί το 2004 με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε περίπτωση που θα υπάρξει και απευθείας αεροπορική σύνδεση, το ποσοστό της αύξησης θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών οργανισμών της Ιαπωνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024