Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΝέα τάση της αμερικανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας τα ταξίδια `solo`

Νέα τάση της αμερικανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας τα ταξίδια `solo`

Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικάνους πολίτες από την εκδοτική εταιρία `Fodor`s Travel Publications` σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις, αποκάλυψε ότι η πλειονότητα τους προτιμά να ταξιδεύει `solo`, χωρίς δηλαδή τη […]

Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικάνους πολίτες από την εκδοτική εταιρία `Fodor`s Travel Publications` σχετικά<...> με τις ταξιδιωτικές τάσεις, αποκάλυψε ότι η πλειονότητα τους προτιμά να ταξιδεύει `solo`, χωρίς δηλαδή τη συνοδεία κάποιας παρέας, αν και ακόμα υπάρχει το ταμπού της κοινωνίας, σχετικά με τις γυναίκες, που ταξιδεύουν μόνες τους.

Μάλιστα, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 1.000 άτομα κατέδειξε ότι 4 στους 10 Αμερικάνους έχουν ταξιδέψει μόνοι τους τα τελευταία τρία χρόνια για λόγους αναψυχής, διανυκτερεύοντας μακριά από το σπίτι τους για περισσότερο από δύο βραδιές.

Όπως έδειξε η έρευνα, σήμερα υπάρχουν πολλά άτομα, που είτε έχουν χάσει το σύντροφο τους, είτε έχουν πάρει διαζύγιο, είτε έχουν επιλέξει έναν εργένικο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα να θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι τους, αλλά να διστάζουν επειδή δεν έχουν παρέα. Η συγγραφέας, όμως, του εγχειριδίου Μοναχικός Ταξιδιώτης: Μυστικά και Συμβουλές για Υπέροχα Ταξίδια (`Solo Traveler: Tales and Tips for Great Trips` των εκδόσεων `Fodor`s Travel Publications`), κ. Lea Lane, έχει την άποψη ότι “δεν πρέπει να φοβάται κανείς να ταξιδέψει μόνος του, γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να φτιάξει το δικό του πρόγραμμα και να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει. Ενώ προσθέτει, ότι “το να μην έχεις παρέα για να ταξιδέψεις δεν αποτελεί λόγο για να μείνεις σπίτι. Το να είσαι μόνος, σου επιτρέπει να εξερευνήσεις, όλα όσα ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σου προσφέρει.

“Στόχος του εγχειριδίου αυτού”, όπως δηλώνει η συγγραφέας του, κ. Lea Lane, “είναι να δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές, κυρίως όσον αφορά στην ασφάλεια, σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνοι τους και σε όσους το επιθυμούν, αλλά ακόμα διστάζουν, αποκαλύπτοντας τους μέσα από τις σελίδες του την μαγεία και τις προκλήσεις του να ταξιδεύει σήμερα κανείς μόνος του”.

Η έρευνα, που πραγματοποίησε ο εκδοτικός οίκος αποκάλυψε ότι οι Αμερικάνοι έχουν συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύει κανείς μόνος του, παρόλο, που υπάρχει ένα κοινωνικό ταμπού στο θέμα αυτό, όσον αφορά στις γυναίκες. Ειδικότερα, το 80% των Αμερικάνων συμφωνεί με το ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου παρέχει την ελευθερία να κάνεις ότι θες, όποτε θες και 72% των Αμερικάνων πιστεύει ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι ένας ευχάριστος τρόπος να γνωρίζεις νέα άτομα.

Ακόμα, ένα ποσοστό 55% των Αμερικάνων συμφωνούν με το ότι τα να ταξιδεύεις μόνος είναι πιο εύκολα αποδεκτό στην κοινωνία για τους άντρες, παρά για τις γυναίκες, που στιγματίζονται. Επίσης, 44% των ερωτώμενων υποστήριξαν ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου θεωρείται παραξενιά. Επιπλέον, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν ότι η πιο δύσκολη στιγμή όταν ταξιδεύεις μόνος σου είναι αυτή του φαγητού, με το ποσοστό των αντρών να φτάνει το 39% και των γυναικών στο 42%.

“Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεπεράσεις τα ταμπού της κάθε κοινωνίας είναι να απολαμβάνεις το ταξίδι σου, κάθε φορά που ταξιδεύεις μόνος, είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν προορισμό από το να τον εξερευνήσεις μόνος σου”, σχολιάζει η κ. Lane.

Ειδικότερα, ορισμένες από τις συμβουλές της κ. Lane προς τους ταξιδιώτες `solo` είναι οι ακόλουθες:

  • Καλοί προορισμοί για τους ταξιδιώτες `solo` είναι οι πόλεις, αφού είναι γεμάτες με μοναχικούς ανθρώπους και έτσι δεν στιγματίζονται αυτοί, που ταξιδεύουν μόνοι τους.
  • Αν ανησυχείτε με την ώρα φαγητού, προτιμήστε να γευματίζετε το μεσημέρι, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε μόνοι τους ή καθίστε στη μπάρα του εστιατορίου ή ακόμη καλύτερα ντυθείτε με εκκεντρικό τρόπο και κάντε τους άλλους να αναρωτιούνται ποιος είστε.
  • Οι κρουαζιέρες και τα spa αποτελούν ιδανικές λύσεις για τους `solo` ταξιδιώτες, αφού εγγυώνται την εχεμύθεια, την χαλάρωση και έχουν υπηρεσίες τύπου all-inclusive. Ακόμα, σου δίνουν τη ευκαιρία είτε να είσαι μόνος σου είτε να μπεις σε κάποιο γκρουπ.
  • Αν βλέπεις ανθρώπους να κρατάνε φωτογραφική μηχανή, ρώτησε τους αν θέλουν να τους βγάλεις μια φωτογραφία, καθώς αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσεις άτομα.
  • Βρες κάτι, που σου αρέσει να κάνεις, όπως π.χ. ποδήλατο, μαγείρεμα, κατασκήνωση και ψάξε και για αντίστοιχα προγράμματα στη περιοχή που θα είσαι, αφού έτσι θα είσαι με άτομα, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και απόψεις με εσένα.

Τέλος, ο εκδότης του οίκου Fodor`s Travel Publications, κ. Tim Jarrell, σχολιάζει ότι “τα αποτελέσματα της έρευνας στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι η νέα τάση των ταξιδίων με πολλά οφέλη και έτσι “η ταξιδιωτική βιομηχανία καλείται τώρα να σεβαστεί και να καλύψει με το καλύτερο εφικτό τρόπο τις ανάγκες τους”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024