Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική… ατραξιόν το πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη
Τάσεις

Τουριστική… ατραξιόν το πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Κάτοικοι της Μπανγκόκ, αλλά και τουρίστες, βγάζουν σωρηδόν selfies με στρατιώτες και άρματα μάχης στην Ταϊλάνδη. Ο στρατιωτικός νόμος παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες προσαρμόζουν το ωράριο λειτουργίας τους για να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Την περασμένη Τρίτη το πρωί, 20 Μαΐου, στρατεύματα και τεθωρακισμένα βγήκαν στους δρόμους της Μπαγκόγκ χωρίς προειδοποίηση, ενώ έχει κηρυχθεί και στρατιωτικός νόμος, για την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. Το πραξικόπημα όμως τείνει να γίνει μόδα με τα “selfies” να αυξάνονται και να πληθύνονται ραγδαία και να έχουν καταστεί πλέον μια ανορθόδοξη μόδα.

Αλλά για τους ξένους τουρίστες που αναζητούν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη για να χαλαρώσουν στις διακοπές τους, μια τέτοια κατάσταση δεν είναι τόσο απλή. Πορείες διαμαρτυρίας, επιθέσεις με χειροβομβίδες, σταρτιωτικός νόμος και στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν είναι μέρος της ημέρας ενός τουρίστα και οι τελευταίοι μήνες της πολιτικής σύγκρουσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης.

Οι διεθνείς κρατήσεις εισερχόμενου τουρισμού στυην Ταϊλάνδη είναι μειωμένες κατά 17% σε ετήσια βάση για το διάστημα 01/11/2013 – 18/03/2014 και κατά 21% από την 1η Ιανουαρίου 2014 (σε ετήσια βάση), λέει ο Olivier Jager, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τουριστικών δεδομένων ForwardKeys.

Αν και ο ίδιος αναφέρει ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν άμεσα εάν η επιβολή του στρατιωτικού νόμου επηρεάζει τις κρατήσεις, ο κλάδος παρουσιάζει έντονα θετικές ενδείξεις τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει αργή αλλά σίγουρη ανάκαμψη.

“Στην πραγματικότητα, ο Απρίλιος ήταν μόλις 6% πεσμένος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος”, λέει ο Jager.

“Πολλοί στην Ταϊλάνδη περιμένουν και ελπίζουν ότι η πολιτική σταθερότητα να επιστρέψει στο Βασίλειο νωρίτερα παρά αργότερα”, λέει ο Mason Florence, εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Τουρισμού του Μεκόνγκ.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (ITTC), ο τουρισμός συνέβαλε κατά 2,4 τρισ. μπατ (73,8 δισ. δολ.) στο ΑΕΠ της Ταϊλάνδης το 2013, περίπου το 20% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας. Η δε τουριστική βιομηχανία δημιούργησε 2.563.000 θέσεις άμεσης εργασίας το 2013 (6,6% της συνολικής απασχόλησης) κάτι που προβλέπεται να μειωθεί κατά 7,2% το 2014, σε 2.377.500 θέσεις απασχόλησης.

Ο Mario Hardy, Chief Operations Officer του PATA (Pacific Asia Travel Association) σχολίασε από τη Μανίλα: “Λόγω των πρόσφατηω εξελίξεων στην Ταϊλάνδη παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη μας είναι ενημερωμένα για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, από χθες (σ.σ. Τρίτη 20/5) ο ταϊλανδικός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας για να αποτρέψει την κλιμάκωση της βίας. Ο στρατός ανακοίνωσε μια πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από 22:00 έως 05:00 και ο στρατιωτικός νόμος παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας. Οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες προσαρμόζουν το ωράριο λειτουργίας τους για να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και μπορεί να υπάρξει κάποια αναστάτωση στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Επιπλέον, έχει ανασταλεί η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ωστόσο, η ζωή στην Μπανγκόκ συνεχίζεται κανονικά κατά τις εργάσιμες ώρες. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και να ειδοποιούμε όλο το προσωπικό και τα μέλη του PATA για τυχόν αλλαγές, καθώς αυτές θα γίνονται γνωστές. Επιπλέον, φροντίζουμε ώστε κάθε σχετική είδηση ​​από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (ΤΑΤ) να αναρτάται στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου του PATA άμεσα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024