Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΚοινωνικό Διαδίκτυο και Διαχείριση Γνώσης στην τουριστική βιομηχανία

Κοινωνικό Διαδίκτυο και Διαχείριση Γνώσης στην τουριστική βιομηχανία

Η έρευνα αναφορικά με τη χρήση του κοινωνικού διαδικτύου και τη διαχείριση γνώσης από Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζεται. Η εύρεση και η απόκτηση γνώσης αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και αύξησης της δημιουργικότητας – καινοτομικότητας των επιχειρήσεων…

Η έρευνα αναφορικά με τη χρήση του κοινωνικού διαδικτύου και τη διαχείριση γνώσης από Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζεται. Η εύρεση και η απόκτηση γνώσης<...> αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και αύξησης της δημιουργικότητας – καινοτομικότητας των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και δυναμικών οικονομικο-κοινωνικών αλλαγών, η συνεχής επαγρύπνηση και ανταλλαγή πληροφοριών επηρεάζει αποφασιστικά ακόμα και την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Η έρευνα έχει λάβει μέχρι σήμερα πάνω από 200 απαντήσεις από Έλληνες επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας, και τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση και χρήσιμη ανταπόκρισή τους.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας θα βρίσκεται ακόμα διαθέσιμο για λίγες ακόμα εβδομάδες στην ιστοσελίδα:

http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=HOELMK_f9f993c1

Καλούνται οι επαγγελματίες του τουρισμού να συμβάλλουν στην έρευνα συμπληρώνοντας το εν λόγω ερωτηματολόγιο το οποίο δεν απαιτεί περισσότερα από 10 (δέκα) λεπτά. Η έρευνα είναι ανώνυμη, όλες οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν είναι απολύτως εμπιστευτικές και τυχόν μελλοντική δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας δεν θα αποκαλύψει την ταυτότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Όσες περισσότερες αποκρίσεις συγκεντρωθούν, τόσο πιο αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά θα είναι και τα ευρήματα της έρευνας.

Μετά το πέρας της έρευνας, τα αποτελέσματά της θα δημοσιευτούν στο TravelDailyNews και θα είναι διαθέσιμα για περαιτέρω δημόσια και ελεύθερη διαβούλευση.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα ερευνητών που πραγματοποιεί την έρευνα αποτελείται από την Δρ Μαριάννα Σιγάλα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Δρ Καλοτίνα Χαλκίτη, Πανεπιστήμιο του Ντάργουιν (Charles Darwin University) της Αυστραλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΚοινωνικό Διαδίκτυο και Διαχείριση Γνώσης στην τουριστική βιομηχανία
Ερευνα διερεύνησης της χρήσης του WEB 2.0 για τη διαχείριση της γνώσης στον τουρισμό

Κοινωνικό Διαδίκτυο και Διαχείριση Γνώσης στην τουριστική βιομηχανία

Τα εργαλεία του κοινωνικού διαδικτύου (όπως ιστολόγια, wikis, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.) παρέχουν σήμερα στους χρήστες τους όχι μόνο μία καινούρια πηγή πληροφόρησης, αλλά και μία συνεργατική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να συνεργαστούν με άλλους έτσι ώστε να εντοπίσουν, να μοιραστούν και να επεξεργαστούν νέες πληροφορίες.

Τα εργαλεία του κοινωνικού διαδικτύου (όπως ιστολόγια, wikis, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.) παρέχουν σήμερα στους χρήστες τους όχι μόνο μία καινούρια πηγή πληροφόρησης<...>, αλλά και μία συνεργατική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να συνεργαστούν με άλλους έτσι ώστε να εντοπίσουν, να μοιραστούν και να επεξεργαστούν νέες πληροφορίες. Έτσι, για παράδειγμα η χρήση του κοινωνικού διαδικτύου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να βρουν, να διαβάσουν, να συζητήσουν, να σχολιάσουν και να παράγουν ελεύθερα πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες διεθνείς και τοπικές εξελίξεις, τον ανταγωνισμό, την τουριστική ζήτηση, το γενικότερο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον κ.ά. Ταυτόχρονα, η γνώση που παράγεται μέσα από αυτές τις διαδραστικές συζητήσεις των χρηστών του κοινωνικού διαδικτύου καλλιεργεί αυτό που όλοι αποκαλούν ως η συλλογική νοημοσύνη των ομότιμων κοινοτήτων, η αξιοποίηση της οποίας μπορεί να προσδώσει σε κάθε χρήστης της έναν σημαντικό παράγοντα για την απόκτηση και δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Συμπερασματικά, η αξιοποίηση του κοινωνικού διαδικτύου από Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην απόκτηση και δημιουργία καινοτομίας και καλών πρακτικών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεών τους. Το τελαυταίο με τη σειρά του μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανταποκρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ευελιξία ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας στις εκάστοτε αλλαγές και εξελίξεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια αυτά, μια ομάδα ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο του Ντάργουιν (Darwin University) της Αυστραλίας, διεξάγει μια έρευνα που αποσκοπεί στη διερεύνηση της χρήσης του κοινωνικού διαδικτύου (WEB 2.0) για την συλλογή και τη διαχείριση της γνώσης στην τουριστική βιομηχανία. Για την υλοποίηση της έρευνας έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθύνεται σε όλους του επαγγελματίες της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο TravelDailyNews και θα είναι διαθέσιμα για περαιτέρω δημόσια και ελεύθερη διαβούλευση.

Στη σχετική στήλη μπορείτε να βρείτε και αν απαντήσετε το ερωτηματολόγιο για να συμμετάσχετε στην έρευνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024