Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜπακογιάννη: Επικοινωνιακό κενό… για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπακογιάννη: Επικοινωνιακό κενό… για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων

Αιχμές κατά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στο θέμα της προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων αφήνει η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το επικοινωνιακό κενό προσπαθεί τώρα να καλύψει η νέα κυβέρνηση, την οποία κρίνει επιτυχημένη…

Αιχμές κατά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στο θέμα της προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων αφήνει η δήμαρχος Αθηναίων<...> Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το επικοινωνιακό κενό προσπαθεί τώρα να καλύψει η νέα κυβέρνηση, την οποία κρίνει επιτυχημένη. Αιχμές και κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σε σχετική συνέντευξή της στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι “υπάρχει επικοινωνιακό έλλειμμα προς τη διεθνή κοινή γνώμη για την τεράστια προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα. Πλέον το διαπιστώνουμε όλοι. Ήταν επιβεβλημένο, κατά την άποψή μου, να γίνει πολύ νωρίτερα, δεν έγινε και πρέπει να το κάνουμε τώρα”. Όπως λέει, “η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα και έριξε το κύριο βάρος της στην προώθηση των υποδομών και των έργων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αντιθέτως, ήταν χαμηλής προτεραιότητας οι πρωτοβουλίες για την επικοινωνιακή αξιοποίηση και προβολή όλων αυτών στη διεθνή κοινή γνώμη”.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, “η νέα κυβέρνηση ξεκινά σήμερα, δυστυχώς, έχοντας μπροστά της μια διαμορφωμένη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιστρέψει”. Υποστηρίζει, επίσης, ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας και την ασφάλεια των Αγώνων. Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του προκατόχου της Δημήτρη Αβραμόπουλου λέγοντας “Με ρωτούν, παραδείγματος χάρη, για τα έργα του Δήμου της Αθήνας, ήταν ανάγκη να κάνετε 65 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και 200 χιλιόμετρα άσφαλτο τώρα; Μα, δεν μπορούσατε να τα κάνετε 4 χρόνια τώρα; Από τον Φεβρουάριο του 2003 που αναλάβαμε -μέσα σε δεκαπέντε μήνες- έγινε ένα τεράστιο έργο”.

Απορρίπτει, δε, την πρόταση city manager, επισημαίνοντας ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων είναι σαφής: “Η ήδη υπάρχουσα ομάδα έργου, είτε υπό την προεδρία της αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού είτε του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων, αναλόγως του θέματος να βρίσκεται σε συνεχή συνεδρία, ώστε ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει το όποιο πρόβλημα της καθημερινής λειτουργίας. Παράλληλα, να υπάρχει και μια ολιγομελής κυβερνητική επιτροπή για θέματα κρίσης”. Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, η κ. Μπακογιάννη τη χαρακτηρίζει επιτυχημένη, καθώς “υπάρχει μια νέα αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας. Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μετριοπάθεια, χωρίς συμπεριφορές ρεβανσισμού και αποκλεισμού”. Τέλος, όσον αφορά στη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα, η κ. Μπακογιάννη απαντά: “Κάθε πράγμα στον καιρό του. Αυτή τη στιγμή για μένα το πολύ μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσει η Αθήνα το δικό της μετάλλιο. Γι` αυτό μάχομαι και γι` αυτό παλεύω”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024